Рівне:

Створення та просування сайтів

З початку 2010 року міськрайпрокурори Рівненщини склали 25 адміністративних протоколів про вчинення корупційних діянь та інших правопорушень, пов’язаних з корупцією

Рівненська область 08-кві, 2010, 09:259 prov 1 179
На сучасному етапі розвитку державності нашої країни суттєво зростає значення адміністративної відповідальності, спрямованої на забезпечення законності і правопорядку в сфері адміністративно-правового регулювання суспільних відносин. Встановлюючи заходи адміністративно-правової відповідальності, держава, насамперед, захищає існуючий правопорядок і певні суспільні цінності, серед яких – належне здійснення завдань і функцій державної влади. Важливу роль в адміністративному законодавстві відведено протидії корупційним проявам, оскільки боротьба з цим небезпечним для суспільства соціальним явищем залишається найбільш актуальною темою сьогодення.
З початку 2010 року міськрайпрокурори Рівненщини склали 25 адміністративних протоколів про вчинення корупційних діянь та інших правопорушень, пов’язаних з корупцією. За результатами їх розгляду 17 осіб притягнуто до відповідальності у виді штрафу.
Так, Дубенський міжрайонний прокурор склав протокол стосовно секретаря однієї із сільських рад, який, являючись посадовою особою органу місцевого самоврядування, уповноваженою на виконання функцій держави, надав незаконні переваги юридичній особі під час підготовки та прийняття рішення щодо надання дозволу на відкриття торгової точки для здійснення роздрібної торгівлі. Такими діями секретар сільради допустив порушення спеціальних обмежень щодо державних службовців та інших осіб, уповноважених на виконання функцій держави, передбачених п."г" ч.3 ст. 5 Закону України „Про боротьбу з корупцією". Судом порушника оштрафовано.
В Рокитнівському районі прокурор виявив, що сільський голова в порушення вимог п.4 ч.1 ст.12 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (згідно якого на службу в органи місцевого самоврядування не можуть бути прийняти особи, які у разі прийняття будуть безпосередньо підпорядковані або підлеглі особам, які є їх близькими родичами або свояками) прийняв на роботу до сільської ради на посаду інженера-землевпорядника свого рідного брата. Розпорядження про призначення останнього прокуратура опротестувала. Втім, незважаючи на вжиті заходи, сільський голова залишив його на роботі, перепризначивши на посаду «виконуючого обов’язки» інженера-землевпорядника. Про вчинення корупційного діяння прокурор склав протокол, який судом розглянуто, посадову особу органу місцевого самоврядування притягнуто до відповідальності.
Крім того, за результатами нагляду за додержанням вимог антикорупційного законодавства органами прокуратури області внесено 11 документів прокурорського реагування, за їх розглядом до відповідальності притягнуто 3 посадові особи.
Питання нагляду за додержанням законів про адміністративні правопорушення та протидії корупції залишаються на постійному контролі органів прокуратури області.

Старший помічник прокурора області з питань нагляду за додержанням законів про адміністративні правопорушення Володимир Пазуха.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору