Рівне:

Створення та просування сайтів

Пам’ятник засновникам Києва відреставрують до 20 травня

Україна і світ 08-кві, 2010, 11:359 prov 1 359
Пам’ятник засновникам Києва  відреставрують до 20 травня


Київська міська державна адміністрація відреставрує пам’ятник засновникам Києва - Кию, Щеку, Хориву і їхній сестрі Либідь в Наводницькому парку до 20 травня. В розпорядженні КМДА йдеться про те, що адміністрація визначила замовником проектних і ремонтно-реставраційних робіт комунальне підприємство “Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт”. Міськадміністрація також вирішила на період ремонту закрити для огляду майданчик, де розташований пам’ятник.
Згідно з рішенням, після завершення реставраційних робіт Печерська райадміністрація повинна виконати ремонт гідросистем фонтану в Наводницькому парку і впорядкувати прилеглу до пам’ятника територію.
Пам’ятник засновникам Києва демонтовано за рішенням влади. Нагадаємо, що міська влада в березні вирішили відремонтувати і встановити пам’ятник засновникам Києва - Кию, Щеку, Хориву і їхній сестрі Либідь - до Дня Києва на колишньому місці - на Дніпровській набережній.
Київрада на сесії 25 березня дозволила комунальному підприємству “Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт” взяти кредит у розмірі чотири мільйони гривень на відновлення пам’ятника.
Як повідомлялося раніше, пам’ятник засновникам Києва, що на Набережному шосе, частково обвалився ввечері 23 лютого.
Як повідомив начальник Головного управління охорони культурної спадщини Київської міськдержадміністрації Руслан Кухаренко, на місці пам’ятника засновникам міста буде встановлена його бронзова копія.
За словами Кухаренка, передбачається, що оновлений пам’ятник встановлять на Дніпровській набережній 24 серпня до Дня Незалежності України.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору