Рівне:

Створення та просування сайтів

В Україні з’явилося офіційне агентство з організації мітингів

Україна і світ 08-кві, 2010, 11:369 prov 738
В Україні з’явилося  офіційне агентство з організації мітингів


У Дніпропетровську з’явилося перше в країні офіційне агентство з організації “продажних” мітингів.
Фірма надає широкий спектр послуг: збір пікетувальників, написання сценарію і гасел, виготовлення транспарантів і банерів, управління людьми.
“Купити” можна від десяти до декількох тисяч демонстрантів. За бажанням замовника агентство може зібрати натовп іноземців, професорів або балерин. Головне - щоб клієнт платив. У фірмі розповідають, що вже був прецедент, коли на мітинг зі всієї України звозили кілька сотень афроамериканців.
Клієнт також замовляє текст на банерах. Це можуть бути будь-які гасла, за винятком расистських висловлювань і фраз, які можна трактувати як особисту образу.
Акціями протесту керує спеціальний режисер. Умовними жестами він вказує, коли демонстрантам підняти руки або вигукнути гасло.
Серед замовників подібних послуг - політичні партії, підприємства і навіть приватні особи. Про розцінки на організацію мітингів керівництво агентства говорити відмовилося.
Такі мітинги законні, визнають місцеві чиновники. Але вони дискредитують всю систему громадянського суспільства, вважає керівник Дніпропетровського управління внутрішньої політики Володимир Михайлишин.
Студент Михайло Тонконогий, мітингувальник з 6-річним стажем, порівнює мітинги з мережевим маркетингом. “Верхівка партії виділяє на кожну людину на мітинг мінімум гривень 100-120. Це за дві-три години. До людини, як правило, доходить гривень 30-40”, - розповів він.
Фахівці стверджують, що переважна більшість мітингів в Україні проплачені. Політологи пояснюють це тим, що розчаровані українці через свою пасивність виходять на акції протесту з власної волі лише в крайніх випадках.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору