Рівне:

Створення та просування сайтів

Львівські пластуни святкуюють 98 років з дня заснування

Львівська область 09-кві, 2010, 13:069 Lobanovskiy 911
У Львові розпочинаються святкування 98 річниці заснування Пласту в Україні. Участь у святкуваннях візьме Начальний пластун Любомиром Романків. Окрім того у святкуваннях візьмуть близько 900 пластунів з інших міст України. Заходи проходять за підтримки Львівської міської ради.

10-11 квітня відбудуться уже традиційні святкування. Урочистості розпочнуться з молебню в соборі св. Юра. Після спільної молитви відбудеться вимарш від собору св. Юра до палацу Потоцьких (вулицями Листопадового Чину, Словацького, Коперника). На площі поруч з палацом Потоцьких будуть проведені пластові церемоніали. Серед урочистостей цього року передбачена інавгурація д-ра Любомира Романківа Начальним пластуном, вже втретє. Любомир Романків був обраний Начальним пластуном 1997 та 2003 року. Перший день завершиться пластовою ватрою в парку Знесіння.

Наступного дня, тобто в неділю, відбудеться на відкритті меморіальної дошки Катерині Зарицькій, на вулиці з однойменною назвою. Звідти розпочнеться теренова гра - квест для пластунів. Під час гри учасники зможуть проявити свої найкращі вміння та здібності. Гра завершиться на Личаківському кладовищі, де відбудеться завершальна молебень та покладання квітів до могил видатних пластунів.

Окрім пластунів зі Львова на святкування приїдуть ще й з інших міст України. Серед приїжджих пластунів будуть мешканці Луганська, Івано-Франківська, Одеси, Тернополя, а також всієї Львівської області та багато інших. Також прибудуть члени керівних органів Пласту у світі, а також голови Пластових осередків Польщі та США.
Довідка

Любомир Романків є провідним науковцем світу в галузі комп’ютерних технологій та Начальний пластун. Начальний пластун є головним репрезентантом Пласту у світі. І саме його іменування пройде у рамках відзначення 98-ї річниці з дня заснування Пласту.

10 квітня 11:00 – молебень в соборі св. Юра, початок урочистостей
11 квітня 10:45 – відкриття меморіальної дошки К. Зарицькій

Контактна особа: Мединська Ксенія тел. моб. (068) 844 51 53
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору