Рівне:

Створення та просування сайтів

Пластуни візьмуть участь у Всеукраїнському таборовому з'їзді

Останні новини 13-лип, 2009, 13:419 prov 902
З 19 по 23 серпня Національна скаутська організація України Пласт з нагоди 20-ти ліття відродження своєї організації в Україні проведе II Всеукраїнський масовий з’їзд в таборових умовах під назвою Джемборі.
Захід відбуватиметься в долині Джуринського водоспаду поблизу с. Нирків Заліщицького району, Тернопільської області. На акції очікується понад тисячу членів Пласту з всіх куточків України.
Друге Всеукраїнське Джемборі має на меті поєднати відзначення важливої події в історії Пласту із суспільно важливою справою (впорядкування замку в Червонограді й прибирання території навколо Джуринського водоспаду) та насиченою, пізнавальною, різноманітною виховною програмою. Це дасть можливість познайомити між собою членів Пласту та гостей Джемборі з України і з-поза її меж та спільними зусиллями зробити добре діло, яке є ще однією із засад пластової методи виховання.
Окрім пластунів на захід запрошені й інші скаутські та громадські організації не тільки з України, але й за кордону.
На Джемборі всі охочі матимуть змогу позмагатися в рольових іграх, взяти участь вже у звичному футболі та велоперегонах, а також у таких нетрадиційних видах спорту, як стрільба з лука чи фехтування. Ще для учасників дійства відбуватимуться майстер-класи з різних видів мистецтв, заплановані також польоти на пароплані та дельтаплані, передбачені водні сплави на байдарках та катамаранах. Спеціально для присутніх пройдуть показові виступи МВС та МНС. Відбудуться навчання з першої медичної долікарської допомоги для юних рятувальників.
Довідка: Джемборі – традиційний скаутський злет в таборових умовах. Вперше міжнародне скаутське Джемборі відбулось 1920 року у Великій Британії. З того часу світові Джемборі проводяться постійно кожні чотири роки – останнє Джемборі 2007 року з нагоди 100-ліття скаутського руху відбувалось у Великій Британії, країні де був заснований скаутський рух, наступне відбудеться в 2011 році в Швеції). Окрім світових Джемборі часто проводяться менші за масштабами, наприклад Джемборі окремих регіонів (Центральноєвропейське джемборі, Євразійське джемборі, Тихоокеанське джемборі) чи національні Джемборі. Перше Всеукраїнське пластове Джемборі відбулось у 1996 році поблизу Невицького замку на Закарпатті. Окрім пластунів з України, Польщі, США, Канади, Німеччини, на ньому були присутні гості з інших скаутських організацій України, Польщі та Швеції.
Детальніше про II Всеукраїнське Джемборі можна довідатись за лінком: http://www.plast.org.ua/20/jamboree/
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору