Рівне:

Створення та просування сайтів

У вибуховій облозі

Головна 15-кві, 2010, 10:589 prov 1 094
Центр Рівного ледь не злетів у повітря. Трапилося це на площі Короленка 1, поблизу торгового центру «Злата Плаза», коли під час виконання будівельних робіт знайшли снаряди часів Другої світової війни.
Страшну знахідку відкопав екскаватор під час риття транше. Робітники негайно викликали рятувальників. Вони й встановили, що будівельники натрапили на 45-мм артилерійські снаряди радянського виробництва часів Великої Вітчизняної війни. Виявлені боєприпаси відразу взяли під охорону працівники міліції, усіх працівників евакуйовано, а будівельні роботи припинено.
У вибуховій облозі

– На місце знахідки прибули рівненські піротехніки аварійно-рятувального загону спецпризначення, – повідомив старший лейтенант служби цивільного захисту, інспектор центру пропаганди ГУ МНС у Рівненській області Дмитро Мельник. – У перший день пошукових робіт було виявлено 23 артилерійські снаряди. Наступного дня спеціалісти продовжили свою роботу і знайшли ще 4 «пам’ятки» війни. Подальші піротехнічні обстеження ділянки показали, що ніяких вибухонебезпечних предметів на цій території більше немає.
Всього було знайдено 27 снарядів. Піротехніки зауважили, що вони знаходилися у жахливому стані. Зокрема, напівзгнилі снаряди були пошкоджені корозією, і у будь-який момент міг трапитися вибух. Тому робітнику, що працював на екскаваторі та натрапив на знахідку, надзвичайно пощастило. Адже ці знахідки представляли серйозну небезпеку для центру міста, прилеглих житлових будинків та торговельних закладів. Загальний радіус ураження боєприпасів становив до півкілометра.
Варто зазначити, що це не перша подібна знахідка у центрі міста неподалік колишнього Будинку одягу. Адже боєприпаси часів Другої світової війни тут виявляли і раніше, зокрема, 9 травня 2008 року — навпроти Свято-Воскресенського собору.
Наразі всі будівельні роботи відновлено. Проте, які ще таємниці ховаються під землею у центрі міста, достеменно невідомо…
Вікторія РИЧКО, Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору