Рівне:

Створення та просування сайтів

Будсервіс рве Україну

Спорт 17-кві, 2008, 12:339 prov 1 376
”ЛАВІСС”, виступаючи без свого тренера Олександра Захожого, впевнено здолав БК ”Реноме” — 93:77 (31:18, 19:24, 28:11, 15:21). Програвшим не допомогла вдала гра Сергія Меленюка (24 пункти). Головний вклад у перемогу зробили Ігор Кісліцин (27 очок) та Олександр Целюк (23). Завершенням став чемпіонський поєдинок.
Сарненчани приїхали на матч вшістьох. На жаль, ще в першій половині гри травму отримав Ігор Хрикін. Проте це не стало на перешкоді сарненчанам здолати студентів. Наприкінці другої чверті пішов кидок у лідера гравця ”Будсервіса” Івана Бартоша. Два його триочкові кидки заклали фундамент перемоги і внесли спокій у ряди команди. Друга половина стала бенефісом ”екс-пульсарівця”. Баскетболісти університету ”Україна” нічого не могли вдіяти із захисником сарненчан. Попри настанови тренера студентів Андрія Бугаєвського підопічні не виконали його завдань. Того дня Івана Бартоша зупинити було важко. За матч він набрав 49 пунктів. У час, коли все ж вдавалося його ”закрити”, гру на себе брав Сергій Кіба (19 очок). Наприкінці матчу гра студентів розладналася повністю. Не допомогли молодим гравцям досвідчені баскетболісти Андрій Костко, Олександр Процюк та Артем Лебідь. У підсумку п’ятірка з Сарн перемогла із переконливим рахунком — 95:68 (27:22, 22:16, 19:16, 27:14). Таким чином, чемпіоном п’ятого чемпіонату АБЛ Рівного став сарненський ”Будсервіс”, на другому місті — університет ”Україна”, на третьому — ”ЛАВІСС”. Далі команди розмістилися наступним чином: БК ”Реноме”, Водник ”НУВГП”, БК ”Оріон” (Березне), БК ”Здолбунів”, ОДЮСШ (Рівне) та млинівський ”Стрітбаскет”.
Найкращим центровим чемпіонату визнано Артема Лебідя (університет “Україна”), нападником — Олександра Целюка (“ЛАВІСС”), захисником — Андрія Герасименка (“Водник-НУВГП”). Найвлучнішим гравцем став Іван Бартош (”Будсервіс”), який у середньому закидав 25,6 очка за гру, а найкращим гравцем чемпіонату — Ігор Кисліцин (“ЛАВІСС”).
В’ячеслав Бартош, головний тренер ”Будсервіса”:
— Перше місце — це головне завдання, яке ставиться перед командою у кожному турнірі. Я задоволений нинішньою перемогою. Якщо на початку сезону ніхто не сумнівався у тому, що ми гратимемо у фіналі, то в другій половині, коли пішов з команди Микола Білоус, а Сергій Кіба зіграв всього кілька матчів, нас там не бачили. Проте хлопці зібралися і довели, що можуть грати і перемагати. Впевненості додала перемога у півфіналі над сильним ”ЛАВІССом”.
— Чи сумнівалися в кінцевому результаті?
— Я сильно хвилювався у першій половині. Не вдавалися кидки у Івана Бартоша, отримав травму Ігор Хрикін. Сумніви були. Але коли пішла гра у Івана — сумніви розсіялися. Я дякую гравцям, що вони змогли довести свою перевагу.
Андрій Бугаєвський, головний тренер університету ”Україна”:
— Що ми на сьогодні можемо — показала ця гра. У молодих гравців, готових фізично, не вистачило впевненості у своїх силах. Головна установка була — втримати Івана Бартоша, не дати йому отримувати м’яч. На жаль, з нею вони не справилися. Так у захисті грати не можна. Нам ще багато потрібно працювати. Такі поєдинки дають досвід, що не вистачає молоді. На жаль, не допомогли ветерани.
Зараз, тільки переводячи подих, важко аналізувати гру команди. Я теж навчаюся, є помилки. Будемо розбиратися і готуватися до нових стартів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору