Рівне:

Створення та просування сайтів

”Будсервіс” колекціонує перемоги!

Спорт 22-травня, 2008, 13:419 prov 1 325
У дванадцятому чемпіонаті змагалися дванадцять колективів. Відразу два представники нашої області (”Будсервіс” та рівненський ”Водник-НУВГП”) дебютували у змаганнях і добилися права грати у фіналі. Команди не просто змагалися, а здобули медалі різного ґатунку. У чвертьфіналі ”Будсервіс” здолав БК ”Житомир” — 102:95, а ”Водник-НУВГП” — БК ”Коломия” — 86:61. У півфіналі команди зустрілися між собою. У впертій та безкомпромісній боротьбі сарненчани перемогли — 88:68 і вийшли у фінал, а господарі задовольнилися грою за третє місце. В іншому півфіналі івано-франківська команда ”ІМЕ-Галицька академія” перемогла БК ”Житомир” — 103:95.
Матчі претендентів на медалі видалися напрочуд бойовими та видовищними. Першими на майданчик вийшли претенденти на чемпіонство. Більшу частину ігрового часу сарненчани вели у рахунку, дозволяючи супернику дещо скорочувати відставання. Витримавши в останні хвилини заключної чверті штурм івано-франківців, підопічні В’ячеслава Бартоша святкували заслужену перемогу — 94:71 і вперше стали переможцями чемпіонату.
В’ячеслав Бартош, головний тренер ”Будсервіса”:
— Сьогоднішня гра команди була схожа на ту гру, яку колектив демонстрував в аматорській лізі Рівного. Важко і водночас легко оцінювати весь сезон, коли стали чемпіонами. У всіх змаганнях, де беремо участь, ставимо максимальні завдання. Щоправда, можу сказати, що хлопців тяжко налаштувати на поєдинки із слабшими командами. Плюсом є хороше налаштування на матчі із сильними суперниками.
— Чемпіонство для вас стало несподіванкою?
— Сумнівів у вдалому виступі не було. В наших рядах був гравець хорошого плану – Микола Білоус, перспективний баскетболіст, який пограв у вищій лізі. Після того як він пішов, відбувся невеликий провал у грі команди. Заявивши Андрія Костка, молодих спортсменів, змогли вибратися із невдач і стали першими.
— Які плани на майбутнє?
— Кроку вперед не буде. На жаль, немає підтримки ні від міської ради, ні від районної ради. Є дві команди в місті Сарни, але вони тримаються на ентузіазмі спонсорів.
— Кого можете виділити за підсумками всього сезону?
— Як на мене, це Артем Лебідь, Іван Бартош, Олександр Кіба.
В поєдинку за третє місце господарі майданчику були сильнішими за БК ”Житомир” — 63:59 і вперше здобули бронзові медалі. Житомиряни, як і минулого сезону, лише четверті.
Олег Сотник, граючий тренер ”Водник-НУВГП”:
— Звичайно ж, я задоволений результатом. Думаю, що серед дванадцяти команд наше третє місце — це досить непоганий результат. До того ж у першості ЗРУ ми виступаємо лише перший рік.
Задоволеним проведенням фінальної частини залишився голова Асоціації баскетболу Західного регіону Олександр Пазичук:
— Нинішній сезон відрізняється від минулих схемою проведення. Раніше грали парами, а зараз одна команда приїжджала і впродовж двох днів вони грали. Це значно підвищило цікавість до чемпіонату як глядачів, так і гравців. Збільшилася кількість ігор, значить зростає майстерність баскетболістів.
— Чемпіоном став дебютант. Це — несподіванка?
— Звичайно, це не прогнозовано. Зараз є вісім колективів, які приблизно рівні за класом. У фінальному матчі це було видно. Гра була безкомпромісною до останньої хвилини, але ”Будсервіс” трішки краще провів закінчення і переміг. Раніше було два-три колективи, які боролися за перемогу.
— Як Вам організація фінальних ігор?
— Було чотири претенденти на проведення фіналу. Раніше я просив, переконував прийняти фінал, а тепер немає проблем. Гадаю, з вибором Рівного я не помилився. Все пройшло на хорошому організаційному рівні. Дякую Олегу Сотнику за прийом — це є вищий рівень організації і проведення змагань.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору