Рівне:

Створення та просування сайтів

На Житомирщині затримано контрабандиста культурно-історичних цінностей

Житомирська область 27-кві, 2010, 11:559 Lobanovskiy 921
Співробітниками Служби безпеки України ліквідовано канал контрабандного вивезення з України історичних і культурних цінностей.
Заробити гроші на старовині вирішив мешканець Житомира. Разом зі своїм спільником він виставляв фотографії з наявними цінностями на Інтернет-аукціонах та форумах, очікуючи на ділові пропозиції від зарубіжних любителів старовини. Цінності переправлялися замовникам поштою виключно за передоплатою і невеликими партіями.
У квітні ц.р. співробітниками УСБУ було влучено черговий «історично-культурний» конверт із монетами, прихованими від митного контролю.
За висновками експертів, вилучені монети становлять історичну й культурну цінність. Це – два срібні римські динарії (приблизні роки карбування 150 та 222 н.е.), срібний «півторак» Речі Посполитої (рік карбування 1625) та мідний солід Речі Посполитої (рік карбування 1663).
СБУ стосовно 21-річного громадянина України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.15 (замах на злочин) та ч.1 ст.201 (контрабанда) Кримінального кодексу України. Наразі СБУ з’ясовує, яким чином ці монети потрапили до рук контрабандистів.

Прес-центр СБ України
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору