Рівне:

Створення та просування сайтів

Митники вилучили старовинні монети, нагороди та медалі

Кримінал 18-чер, 2009, 21:289 prov 3 693
Митники вилучили  старовинні монети, нагороди та медалі


Унікальну підбірку предметів колекціонування вилучили Рівненські митники в міжнародному пункті пропуску “Удрицьк” у громадянина України, що повертався додому з Росії потягом “Санкт-Петербург – Львів”. Власник колекції, мешканець м. Чернівці, при перетині українсько-білоруського кордону не задекларував належним чином предмети, що належать до обов’язкового декларування, та намагався приховати від митного контролю альбоми з монетами, коробки з нагородами, бони та інші цінності.
Перелік вилученого вражає: понад сотня срібних монет Російської імперії та Європи XVII-XX ст., срібні ювілейні монети Радянського Союзу та України, золоті монети України та Австралії, монети – дукачі, жетони різних періодів; понад 70 нагород — хрести та медалі кінця XIX-XX ст., нагороди та відзнаки Російської імперії та Європи періоду Першої світової війни, сучасні державні нагороди Міноборони, ДПА, МВС України та навіть нагрудний знак ”Почесний митник України.
У своїх поясненнях чоловік повідомив митникам, що предмети він придбав у Санкт-Петербурзі в клубі колекціонерів та на “блошиних ринках” для себе, в колекцію, але загальний вигляд підбірки та проставлені в альбомах з монетами та нагородами ціни свідчать про протилежне.
Митники склали протокол про порушення митних правил за ознаками статті 340 Митного кодексу України, відповідальність за якою передбачена у вигляді штрафу від ста до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або конфіскацію, — повідомив прес-центр Рівненської митниці.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору