Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині хлопці крали гроші зі скриньки для пожертвування парафіян

Рівненська область 16-кві, 2010, 13:249 Lobanovskiy 915
В ніч на 13 квітня в чергову частину Рівненського МВ надійшло повідомлення про те, що невідомі чоловіки намагаються викрасти гроші зі скриньки для пожертвування парафіян на будівництво церкви «Всіх Волинських Святих», яка стояла на вулиці біля храму.
- Близько дванадцятої години ночі мені зателефонував один із прихожан церкви. Сказав, що він з приятелем проходив неподалік церкви та побачив, як декілька хлопців намагаються зламати скриньку для пожертв. Я, не гаючи часу, відразу повідомив працівників міліції, а сам поїхав на місце події, – розповідає отець Михаїл.
Не минуло й півгодини, як правоохоронці спільно з парафіянами затримали хлопців, у яких піднялась рука викрасти те, що люди по копійці збирали на будівництво святині. Ними виявилися молодики, що живуть поряд із місцем скоєння злочину. Їх родини неодноразово приходили молитися до цього храму.
20-річний Роман раніше вчився в рівненському ліцеї, але так його і не закінчив. У нього в родині є ще чотири сестри і один брат. Хлопцю не вистачало грошей на свої потреби, тому він вирішив залишити навчання та піти працювати, але й розмір заробітної плати теж його не влаштовував…і він зазіхнув на церковні гроші. 21-річний Владислав на даний час ніде не працює. Обидва хлопця раніше відбували покарання: один - за грабіж, а інший - за крадіжку. Ще двоє їх спільників, 22-річний Володимир та 19-річний Максим, мають постійний заробіток. Що наштовхнуло їх на правопорушення вони пояснити не змогли.
Як розповів Роман правоохоронцям, він не вперше з Владиславом викрадав гроші зі скриньки. Востаннє молодики забрали близько 35 гривень. Це невеликі гроші в наш час. Їх не вистачить ані на візит до кафе, ані на похід до кінотеатру усім гуртом. А для храму кожна копійка цінна.
На Володимира та Максима правоохоронці склали адміністративні протоколи за статтею 51 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Дрібне викрадання чужого майна), що тягне за собою накладення штрафу від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк від п’яти до десяти діб. Протоколи будуть направленні до суду. Доля Романа та Владислава ще невідома, оскількик хлопці раніше вже були засудженні та й неодноразово викрадали гроші зі скриньки. На даний час проводиться дослідча перевірка.

Тетяна Гордійчук, помічник начальника Рівненського МВ по взаємодії з громадськістю та
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору