Рівне:

Створення та просування сайтів

Злодій у храмі

Кримінал 25-січ, 2007, 16:249 prov 1 240
Свято-Покровський собор, що на вулиці Київській у місті Рівному, зганьбив раніше судимий 32-річний житель Рівненського району. Чоловік на Водохреще прийшов до храму на вечірню службу. Одначе замість духовного збагачення Сергій зробив спробу винести звідти гроші, цінні речі та їстівні подання. Чоловікові впали в очі скриньки для пожертв прихожан і щедрі столи з кутею, хлібом, шоколадними плитками…

До завершення наблизились новорічні та Різдвяні свята. Християни у повній мірі скористалися найщедрішим на свята місяцем, аби відвідати Божі храми, зустрітися з родинами й близькими. На одне з них, святе Водохреще, безпрецедентна подія сталася в обласному центрі. У нещодавно відбудованому Свято-Покровському соборі, як годиться, священнослужителі провели вечірнє богослужіння, після завершення якого спокійно розійшлися по домівках відпочивати. Один із прихожан, який зумів заховатися у приміщенні під час відправи, тільки й чекав цього моменту.
Коли Сергій зрозумів, що настав час для втілення в життя його злочинного плану, сміливо залишив свій сховок. Чоловік виповз з-під лави, яка стояла під стіною у малоосвітленому місці. Запалив цигарку, потім підійшов до столів з дарами прихожан, де повиїдав кутю, понадкушував хліб та закусив солодощами. Коли ж доїдав восьму плитку шоколаду, йому зробилося зле. Пошуками туалету не переймався і свої фізіологічні потреби двічі справив у соборі.
Зі слів начальника Рівненського міського відділу міліції підполковника Юрія Гасана, впевненість злодія у безкарності, зрештою, й згубила його. Він у той момент і не припускав, що служителі храму живуть поряд, у спеціально відведеному житловому комплексі на території храму. І коли Сергій по-господарськи почав трощити скриньки для пожертв прихожан, то навіть не намагався приховати своєї присутності. А на сторонні звуки уже поспішали збентежені служителі. Їм вдалося приборкати злодія й зачинити його у бічній кімнаті. Сергій зробив спробу звідти втекти. Негайно розбив вікно. Однак потрапив прямісінько в руки працівників міліції, які за лічені хвилини прибули на місце виклику й оточили собор.
І хоча Сергій щиро покаявся у скоєному, отець Юрій запевнив, що за подібні вчинки злодія чекає страшна Божа кара. Адже законослухняні люди до святих храмів ідуть не за багатством, а за духовним зціленням та зміцненням віри у світле Господнє провидіння.
Священнослужитель додав, що добудова Свято-Покровського собору завершується за пожертви громадян. І прикро, що на гроші, які прихожани від щирого серця й з добрими намірами дарують для Божих храмів, ласяться нелюди, у яких немає нічого святого. До того ж, отець Юрій просить рівнян і гостей міста, аби ті не довіряли шахраям, які останнім часом нерідко відвідують оселі й, представляючись служителями храмів, випрошують у них пожертви. Усі кошти безповоротно осідають у кишенях спритних ділків.
Вирішується питання про порушення проти „церковника” кримінальної справи. Двічі судимий за крадіжки приватного та державного майна Сергій невдовзі отримає черговий термін. На разі встановлюються сума, яку встиг поцупити він із собору, та причетність його до інших злочинів на території Рівненщини.
Олена Кузьменко,
Михайло Мельник.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору