Рівне:

Створення та просування сайтів

Призначення нового ректора Львівського університету внутрішніх справ

Львівська область 19-кві, 2010, 08:539 Lobanovskiy 1 388
Днями із робочим візитом у Львові побував заступник Міністра внутрішніх справ, керівник Головного слідчого управління МВС України Василь Фаринник. Він зустрівся із колективом Львівського університету внутрішніх справ та представив нового ректора цього вузу. Ним став генерал-майор міліції, кандидат юридичних наук Богдан Щур.

Звертаючись до новопризначеного ректора, Василь Фаринник висловив надію, що він і надалі продовжуватиме традиції свого попередника - Володимира Ортинського, - який очолював університет впродовж останніх років. У відповідь генерал-майор міліції Богдан Щур запевнив, що намагатиметься виправдати ці сподівання.

Привітав новопризначеного ректора й начальник Головного управління МВС України у Львівській області Михайло Цимбалюк.

Після представлення, заступник Міністра внутрішніх справ та керманич міліції Львівщини відвідали уславлений музей історії університету, який має статус Народного. Василю Фариннику неабияк сподобалась розповідь вченого секретаря вузу полковника Віталія Яремчука, який проводив екскурсію того дня.

Заступник Міністра висловив захоплення експонатами та світлинами, представленими тут. Адже, відвідавши університетський музей, можна дізнатись чимало цікавого не лише про історію цього навчального закладу, але й про те, якою була міліція Львівщини на початку минулого сторіччя. Тут є навіть взірці міліцейських мундирів тих часів. А ще у музеї є спеціальна добірка, присвячена видатним випускникам цього вузу.




Перебуваючи із робочим візитом у Львові, Василь Фаринник відвідав також Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при Головному управлінні міліції Львівщини. Тут він провів оперативну нараду, на якій був присутній керманич обласної міліції генерал-лейтенант Михайло Цимбалюк.

Василь Фаринник, найперше, поцікавився, які саме експертизи роблять фахівці львівського НДЕКЦ. Він зауважив, що від роботи експерта залежить чимало, зокрема, й у розкритті справжніх кримінальних головоломок. Тож Василь Іванович наголосив на необхідності тісної співпраці експертів із слідчими підрозділами.

Заступник Міністра внутрішніх справ України визнав, що Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр Львівщини нині є одним із кращих у державі. Та зупинятись на досягнутому не варто. На часі - впровадження нових, більш сучасник методів дослідження, зокрема, як ДНК-аналізу. З огляду на це, Василь Фаринник дав доручення щодо організації лабораторії ДНК на Львівщині.



ВЗГ ГУМВСУ у Львівській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору