Рівне:

Створення та просування сайтів

На Буковині один із міських голів, вступивши в злочинну змову з приватним підприємцем, привласнив понад мільйон бюджетних коштів

Чернівецька область 19-кві, 2010, 08:539 Lobanovskiy 1 218
Працівники УБОЗ УМВС України в Чернівецькій області викрили міського голову одного з міст області, котрий займався розкраданням бюджетних коштів. Як з’ясувалося, міський керманич, з метою розкрадання бюджетних коштів, виділених міській раді на заміну огороджувальних конструкцій (вікон, вітражів та дверей) в бюджетних установах міста, вступив в злочинну змову з приватним підприємцем, директором товариства з обмеженою відповідальністю та представником цього товариства.

Так, міський голова, будучи розпорядником бюджетних коштів, діючи у змові з вказаними особами, безпідставно завищили вартість матеріалів та робіт із встановлення металопластикових вікон та дверей в лікарні та загальноосвітній школі. В подальшому, зазначені особи внесли в акти прийому виконаних робіт неправдиві відомості щодо вартості матеріалів та виконаних робіт із встановлення металопластикових конструкцій в міській лікарні та загально-освітній школі міста.

Фактично виготовленням конструкцій та їх монтажем в бюджетних установах міста займався, за вказівкою міського голови приватний підприємець, за цінами значно нижчими, ніж вказані в проектно-кошторисній документації та актах прийому виконаних робіт.

На підставі фіктивних актів прийому виконаних робіт розпорядник коштів упродовж восьми місяців незаконно перерахував на розрахунковий рахунок ТОВ в м.Києві бюджетні кошти за виконані роботи в сумі 2 855 694 гривень. Незаконно перераховані кошти в сумі 1 347 340 гривень були зняті готівкою з рахунку ТОВ.

Прокуратурою Чернівецької області порушено кримінальну справу стосовно міського голови за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст. 191, ч.4 ст. 191, ч.3 ст. 191, ч.2 ст. 366 КК України.

Наразі міського голову арештовано, стосовно решти обрано запобіжний захід підписка про невиїзд.

Сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору