Рівне:

Створення та просування сайтів

Затверджено Програму економічного та соціального розвитку міста Тернополя на 2010 рік

Тернопільська область 20-кві, 2010, 08:539 Lobanovskiy 1 240
Задля ефективного вирішення проблем соціально-економічного розвитку та поліпшення якості життя мешканців міста, 33-я сесія міської ради п’ятого скликання затвердила Програму економічного та соціального розвитку м. Тернополя на 2010 рік.

Програма базується на аналізі соціально-економічної ситуації, що склалася в місті у 2009 році, здійсненому на підставі відповідних статистичних даних. При розробці Програми, розрахунку її основних показників, формуванні пріоритетних заходів, цілей і завдань також враховано вплив фінансової кризи на соціально-економічні процеси в м. Тернополі, проекти та діючі цільові програми окремих галузей та соціальної сфери.

Основною метою розвитку міста у 2010 році є: відновлення економічного зростання та забезпечення стабільного функціонування господарського комплексу, соціальної та гуманітарної сфер задля подальшого стійкого комплексного розвитку міста та підвищення добробуту громади.

Серед пріоритетних напрямків діяльності Програми – досягнення економічної стабільності та створення передумов для відновлення економічного зростання; мінімізація негативних соціальних наслідків економічної кризи та підвищення рівня життя населення міста; збереження діючих та створення нових робочих місць; сприяння розвитку підприємницької діяльності; залучення інвестицій; технологічне оновлення виробництва; розширення та поглиблення зовнішніх зв’язків тощо.

Фінансове забезпечення реалізації Програми буде здійснюватись за рахунок бюджетних коштів, коштів суб’єктів господарювання та інших джерел фінансування, що не суперечать чинному законодавству.

Програма містить в собі аналіз економічного та соціального розвитку м. Тернополя з визначенням завдань та очікуваних результатів безпосередньо по галузях: промисловості, будівництва, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності, торгівлі і побутового обслуговування, житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку, розвитку підприємництва, ринку праці, соціального захисту, охорони здоров’я, освіти, культури, фізичної культури і спорту, молодіжної політики та правопорядку.

Складовими Програми економічного та соціального розвитку є міські галузеві програми, серед яких Програма зайнятості населення, Програма озеленення, Програма «Здоров’я дітей» на 2008-2012 роки, Програма поетапної рекультивації міського сміттєзвалища в с. Малашівці та інші.


Тернопільська міська рада
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору