Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині готують майбутніх офіцерів

Суспільство 22-кві, 2010, 12:539 prov 1 185
Церемонія нагородження переможців конкурсу “Творча обдарованість – 2010” відбулася у Острозькому обласному ліцеї-інтернаті із посиленою військово-фізичною підготовкою. Запальні танці, співи, вистава, а на завершення виступ духового оркестру – так ліцеїсти продемонстрували всі свої таланти. Острозький обласний ліцей-інтернат із посиленою військово-фізичною підготовкою – один із небагатьох навчальних закладів в Україні, що готує юнаків до служби у силових структурах ще зі шкільного віку. Створено його було у вересні 2001 року. За час існування закладу з його стін вийшли сотні юнаків.
На Рівненщині готують майбутніх офіцерів

Попри вік ліцеїстів умови навчання у закладі по-справжньому військові, а життя – регламентоване згідно з вимогами Статуту ліцею. Тут діє чіткий розклад дня – о 7 годині – підйом, далі – зарядка, ранковий огляд, сніданок, три уроки, другий сніданок, ще три уроки і обід, чотири уроки самопідготовки, вечеря, година вільного часу і о 22 годині – відбій.
Окрім навчання та військової підготовки, у ліцеї добре розвинене культурне та спортивне життя. У години позакласної роботи ліцеїсти мають можливість відвідувати різноманітні гуртки – драматичний, вокальний, танцювальний, а також грати в духовому оркестрі та займатися у спортивних секціях з карате, волейболу, баскетболу, футболу. У кожній роті з ліцеїстами працює по два офіцери-вихователі, які викладають військові дисципліни – „Захист Вітчизни”, „Військову підготовку” та проводять виховні години.
На думку начальника Острозького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою, полковника Дем’яна Поліщука, навчання у закладі дає чимало переваг для тих, хто в подальшому хоче пов’язати своє життя із військовою справою.
– По-перше, наш ліцей відрізняється від школи тим, що він - із посиленою військово-фізичною підготовкою, - зазначає Дем’ян Поліщук. – У закладі діють статутні умови, приділяється багато уваги військовій підготовці. Юнаки, окрім шкільних дисциплін, вивчають військову справу, захист вітчизни, історію українського війська, військову етику та психологію. А також беруть активну участь у культурному, спортивному та науковому житті країни, конкурсах різних рівнів, успішно виступають на змаганнях і займають призові місця. Стати учнем нашого ліцею можна після 9 класу, триває навчання два роки. При вступі діє рейтингова система. Особливу увагу звертаємо на знання української мови та математики, відтак оцінки з цих предметів мають бути не нижчими 7 балів за 12-бальною шкалою. Окрім того, майбутні ліцеїсти повинні мати хорошу фізичну підготовку та задовільних стан здоров’я.
Острозький обласний ліцей-інтернат із посиленою військово-фізичною підготовкою допомагає всебічно розвиватися, гартує характер і дає змогу своїм вихованцям спробувати смак військового життя. Тут навчаються хлопці, які у подальшому планують пов’язати своє життя із військовою справою, а ліцей для них - перший крок до здійснення мрії.
У стінах закладу дисципліни ліцеїсти не порушують. Адже за це вони можуть бути покараними – не матимуть права виходити за межі ліцею, а також не поїдуть на вихідні додому. Те ж саме стосується успішності. Якщо ліцеїст навчається незадовільно, то провести вихідні вдома також не вдасться. Такі правила є хорошою мотивацією для підвищення навчального рейтингу та дотримання відповідної дисципліни.
Випускники ж ліцею з гордістю носять курсантську форму, гідно представляють свою альма-матер, продовжуючи здобувати професії у найпрестижніших вищих військових навчальних закладах України. Отож, сміливо можна сказати, що нині ліцей гарно виконує основне призначення – випускає зі своїх стін хороших спеціалістів, формує характер та цілісний світогляд юнаків, виховує почуття патріотизму, відповідальності за виконання свого конституційного та громадянського обов’язку і прищеплює любов до військової справи та готовність у будь-який момент захищати честь та гідність мундиру.
Вікторія РИЧКО,
Острог.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору