Рівне:

Створення та просування сайтів

У рівненському ЖЕКу втратили майже 300 тис. грн.

Кримінал 29-кві, 2010, 10:209 prov 962
Аудитори КРУ в Рівненській області дослідили фінансово-господарську діяльність ЖКП “Паркове” за останні два роки і виявили там втрати фінансових ресурсів на 270 тисяч гривень: у 2008 році сума становила 88 тисяч, в 2009 – майже 182 тисячі гривень.
Проведений аудит засвідчив, що упродовж досліджуваного періоду підприємство працювало собі у збиток. Причина відома - діючі тарифи на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій не покривають собівартості даних послуг. Однак аудитори засвідчили, що до збиткової діяльності підприємства також призвела недосконала організація роботи ЖКП “Паркове”. Зокрема, керівництво не контролює належним чином укладання договорів на надання послуг, не проводить роз’яснювальну роботу із споживачами про повну та своєчасну оплату за надані послуги, не вживає передбачені законодавством заходи щодо стягнення заборгованості. З огляду на це підприємство втратило 202 тисячі гривень.
Через відсутність відповідних договорів з власниками (орендарями) нежитлових приміщень на відшкодування витрат з утримання прибудинкових територій та місць загального користування ЖКП недоотримало 33 тисячі гривень доходів.
Крім того, в діяльності підприємства аудитори КРУ зафіксували інші порушення, які призвели до фінансових втрат: понаднормове списання паливно-мастильних матеріалів, безпідставні нарахування та доплати, ремонт техніки стороннім особам, оплата телефонних міжміських, міжнародних та мобільних розмов, які не пов’язані з діяльністю підприємства, тощо.
За результатами проведеного дослідження аудитори розробили низку рекомендацій та пропозицій. Матеріали аудиту направлено міському голові Рівного.
Прес-служба КРУ в Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору