Рівне:

Створення та просування сайтів

"Теплотранссервіс" неефективно витрачає кошти

Останні новини 10-бер, 2009, 16:119 prov 956
На 1 млн. 500 тисяч гривень неефективних витрат виявили спеціалісти КРУ в Рівненській області в під час аудиторського дослідження фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Теплотранссервіс». Основною причиною збитковості аудитори називають насамперед те, що діючі тарифи не покривають витрати на теплозабезпечення. Детальніше проаналізувавши діяльність підприємства, аудитори дійшли висновку, що поряд об’єктивними причинами збитковості, ситуацію погіршують й наступні чинники. Зокрема, безпідставна виплата сумісникам зарплати за невідпрацьований час, нарахування та виплата відрядних, зайве покриття витрат сторонніх осіб, завищення вартості проведених підрядником будівельно-монтажних робіт, недоцільне проведення незалежної експертної оцінки майна, яке в подальшому підприємством не використовувалося тощо. Зафіксували також аудитори і 33 об’єкти незавершеного будівництва, які у більшості не введені в експлуатацію лише через відсутність проектно-кошторисної документації.
«Якби на підприємстві, - говорить завідувач сектору аудиту в сфері державної та комунальної власності КРУ в Рівненській області Людмила Кундель, - по-господарськи витрачали державні кошти, не здійснювали згаданих недоцільних витрат, не допускали відволікання коштів в дебіторську заборгованість, то можна було б заощадити гроші на погашення кредиторської заборгованості перед ДК «Газ України» у сумі: за 2007 рік – 994,382 тис. грн.. та 808 тисяч грн. - за січень-вересень 2008 року. Не виключено, що відпала б необхідність в укладанні угоди з «Кредобанком» на відкриття овердрафта на 450 тисяч гривень із сплатою комісійних відсотків за оформлення та користування кредитними коштами тощо».
В результаті проведеного дослідження, аудитори склали підприємству довгий список рекомендацій щодо виправлення вказаних порушень і запропонували Рівненській міській раді перевірки стану діяльності КП «Теплотранссервіс» проводити до і після опалювального сезону. Рекомендовано також притягнути до відповідальності посадових осіб, які допустили на підприємстві виявлені недоліки та упущення, — повідомила прес-служба КРУ в Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору