Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненські рятувальники розшукують родичів загиблого під час Великої Вітчизняної війни радянського солдата

Рівненська область 02-травня, 2010, 17:229 prov 954
23 квітня в селі Дорогобуж Гощанського району під час проведення земельних робіт з прокладання водопроводу до новобудови житлового будинку було знайдено боєприпаси. Піротехніки АРЗ ГУ МНС у Рівненській області, які прибули на місце виклику, виявили в канаві дві ручні гранати РГД-33 та майже 50 патронів радянського виробництва часів Великої вітчизняної війни. Разом з тим, в ході розкопок рятувальники виявили людські кістки та закорковану ампулу з даними загиблого солдата.
Начальник Головного управління МНС полковник служби цивільного захисту Володимир Оглобля, який особисто очолював піротехнічні роботи, доручив терміново доставити знайдену ампулу для експертизи та розшифрування особистих даних загиблого солдата в НДЕКЦ МВС, які допоможуть зменшити список невідомих солдатів Великої Вітчизняної війни.
Столичні експерти впродовж трьох днів зуміли відновити записи понад 65-річної давнини і встановили, що загиблим солдатом є уродженець Синельниковського району Дніпропетровської області Скоробагатий Даниїло Лук’янович 1921 року народження.
В даний час за дорученням полковника Володимира Оглоблі готується експедиція рівненських рятувальників на Дніпропетровщину з метою пошуку родичів загиблого воїна та організації можливого перепоховання у рідних місцях.

Підполковник служби цивільного захисту Віктор Козак
Помічник начальника ГУ МНС у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору