Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненські рятувальники МНС передали своїм хмельницьким колегам прах загиблого радянського солдата для поховання у рідному селі

Рівненська область / Хмельницька область 11-травня, 2010, 10:249 Lobanovskiy 1 185
8-го травня на території меморіалу Невідомому Солдату в селі Горбаків Гощанського району Рівненської області відбувся урочистий мітинг з нагоди 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. В урочистостях взяли участь керівництво обласної державної адміністрації, районної влади, громадськість села, рятувальники на чолі із начальником Головного облуправління МНС полковником служби цивільного захисту Володимиром Оглоблею, а також делегація з Хмельниччини в складі рятувальників облуправління МНС та представників органів влади Старосинявського району. Візит колег із Хмельницької області був не випадковим, адже під час мітингу рівненські рятувальники передали їм прах та особисті речі радянського воїна, уродженця Хмельниччини, який загинув на гощанській землі у роки Великої Вітчизняної війни.
На початку мітингу заступник голови Рівненської облдержадміністрації Олексій Губанов розповів присутнім, що наприкінці квітня цього року в селі Дорогобуж Гощанського району піротехніками МНС, поруч із боєприпасами часів Великої Вітчизняної війни, були виявлені людські кістки та закорковану ампулу з даними загиблого солдата. Зусиллями співробітників МВС та МНС удалося відновити записи понад 65-річної давнини і встановити, що загиблим солдатом є червоноармієць Скоробагатий Даниїло Лук’янович 1921 року народження.

В результаті кропіткої роботи з пошуку рідних радянського воїна, яку особисто очолював керівник МНС Рівненщини Володимир Оглобля, вдалося встановити, що в селі Паплинці Старосинявського району Хмельницької області проживають родичі Даниїла Скоробагатого. Після спілкування з ними було прийняте рішення про поховання праху загиблого солдата у рідному селі.
Представники делегації Старосинявського району щиро подякували рівненським рятувальникам та всім присутнім за проведену роботу, адже в результаті цього стала відома доля ще одного героя далеких боїв Великої Вітчизняної війни і на долю одного невідомого солдата на нашій землі стало менше.

Підполковник служби цивільного захисту Віктор Козак, помічник начальника ГУМНС у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору