Рівне:

Створення та просування сайтів

Питання розкрадання державних коштів – на контролі МВС

Україна і світ 17-бер, 2005, 16:189 prov 1 282
Про це Юрій Луценко заявив напередодні ввечері в ефірі “5-го каналу”.

Він відзначив, що МВС уже передало для розслідування до Генеральної прокуратури кілька резонансних кримінальних справ, у яких фігурують прізвища колишніх керівників міністерств і відомств.

“Я зараз можу назвати лише невеликий список справ, але достатньо резонансних і голосних, які ми вже передали до Генеральної прокуратури або збираємося передати найближчим часом”, – сказав міністр.

Зокрема, за його словами, у справі про розкрадання 170 млн гривень фігурують колишній заступник міністра внутрішніх справ Володимир Поважнюк і колишній голова Державного управління справами покійний Юрій Дагаєв.

Міністр також повідомив, що у справі про розкрадання 20 млн гривень проходить колишній міністр праці і соціальної політики Михайло Папієв. “Між іншим, як на мене, не найбільший злочин, але найбільш цинічний, тому що вкрав бюджетні кошти, на які повинні були купити окуляри для ветеранів Великої Вітчизняної війни”, – відзначив Луценко.

Він також згадав кримінальну справу про розкрадання 73 млн гривень: “По ній проходять покійний екс-міністр транспорту і зв’язку Георгій Кирпа і бізнесмен (Ганна) Антоньєва”.

По кримінальній справі про розкрадання 38 млн гривень проходить колишній міністр оборони Олександр Кузьмук, заявив Луценко.

За його словами, колишній міністр з питань надзвичайних ситуацій Григорій Рева фігурує у справі про розкрадання 3 млн гривень, а колишній керівник Державного комітету з державного матеріального резерву, прізвища якого Луценко не назвав, – у справі про розкрадання 37 млн гривень.

Луценко також розповів про справу стосовно Державного управління справами, яке очолював Ігор Бакай, де мова йде про 319 млн гривень розкрадених державних коштів. “Мова йде про незаконне відчуження держмайна київських готелів “Дніпро”, “Україна” (на 130 млн гривень), санаторіїв “Гурзуфський”, “Пушкіна” (на 22 млн гривень), комплексів “Форос”, “Дніпро”, “Зорі України” (на 85 млн гривень)”, – сказав міністр, відзначивши, що по цих справах проходить також виконавчий директор Російського клубу Максим Курочкін, якого МВС України оголосило в розшук.

Глава МВС підкреслив, що ці люди не обвинувачуються в скоєнні злочинів, а фігурують у справах, оскільки розкрадання коштів відбувалося у відомствах, які вони очолювали.

“Ступінь їхньої участі – чи була це недбалість, або безгосподарність, або пряма участь у злочині – визначить Генеральна прокуратура”, – резюмував він.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору