Рівне:

Створення та просування сайтів

Крісла треба ділити чесно

Україна і світ 17-бер, 2005, 16:209 prov 1 448
Основна вимога, що висувають представники НРУ – прозорість. Вони скаржаться, що жодне призначення у виконавчій владі не узгоджується з Народним Рухом, тоді як голова облдержадміністрації Василь Червоній заявляє про регулярні консультації з політичними силами області.

Відтак кадрова політика, що ведеться у районах, призвела до радикальних дій. У Корецькому районі голови кількох політичних партій, що входили до коаліції “Сила народу”, підписали звернення до Президента України з вимогою висловити недовіру пану Червонію, як голові Рівненської ОДА та ініціювати його відставку.

Та лідер НРУ налаштований не так радикально. За його словами, партія виступає за припинення одноосібної кадрової політики на основі особистих симпатій пана Червонія.

– Претензії щодо кадрових призначень наша партія подала ще шостого лютого, – розповідає пан Королюк. – Загалом організація НРУ запропонувала 56 кандидатур на керівні посади у районах. І навіть не на “крісла” голів райдержадміністрацій (вони вже зайняті), а їх заступників. Кожен з цих людей може працювати продуктивно і професійно. Проте досі жодних кроків назустріч з боку пана Червонія не було. Лише дві кандидатури імовірно будуть розглянуті. Шкода втраченого часу, адже за цей час можна було б багато чого зробити. Сподіваюсь, що пан Червоній таки озирнеться навколо і побачить, що окрім його рідної УНП, є ще й інші партії.

У заяві, яку озвучив Валентин Королюк, є три основні пункти-вимоги. Основний: припинити волюнтаристську кадрову політику, що базується на наданні пріоритетів кандидатам, що не мають відповідного професійного рівня, а призначаються за особистими симпатіями. Крім того, рівненські представники НРУ хочуть прозорості в питанні призначень.

Але “місцевої революції” не буде. У разі невиконання вимог, поданих у заяві, партія не влаштовуватиме акцій непокори. Адже сама заява спрямований на те, щоб запобігти таким радикальним акціям.

І в опозицію до обласної влади партія теж не піде: адже НРУ брала безпосередню участь у “помаранчевій революції” та здобутті перемоги Ющенка на виборах. Проте, члени партії у разі відмови налаштовані “офіційно дати оцінку діям керівництва облдержадміністрації”. Хоча, сам голова обласного НРУ не дуже вірить у те, що дочекається реакції з боку голови ОДА Василя Червонія.

Ольга ЛИХВА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору