Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 17-кві, 2008, 16:379 prov 1 204
День Києва триватиме три тижні
Цього року кияни відзначатимуть улюблене свято протягом трьох тижнів – заходи, присвячені Дню столиці та Дню Києва, триватимуть з 7 по 25 травня 2008 року. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Віталій Журавський.
– Цьогорічне святкування Дня Києва та Дня столиці ми зробимо особливим. Розпочнеться свято фестивалем «Гоголь Fest 2008», що триватиме з 7 до 25 травня 2008 року. А завершиться традиційним концертом на Майдані Незалежності 25 травня о 19:00. Хто буде виступати на святковій сцені, ми поки залишимо в таємниці, – сказав В.Журавський.
Він додав, що традиційно в День Києва відвідувачів зоологічного парку будуть безкоштовно пригощати морозивом, а пасажирський транспорт курсуватиме містом до пізньої ночі, аби всі учасники святкування змогли комфортно добратися до своїх домівок.

У Москві з вікна кинули гранату
У суботу ввечері з вікна житлового будинку на сході Москви невідомий кинув гранату. Співробітники столичної міліції намагаються встановити зловмисника, який кинув снаряд. Внаслідок вибуху постраждала одна людина
– Близько 22:00 до будинку, що на вулиці Щербаківській, під’їхав легковий автомобіль, з якого вийшов пасажир. У цей час з вікна невідомий кинув у двір гранату, в результаті вибуху пошкодження отримали три припарковані біля будинку автомобілі. Поранення також отримав громадянин, який під’їхав до будинку, він госпіталізований, – повідомив представник правоохоронних органів.
На цей час вирішують питання про кваліфікацію кримінальної справи.

Столичних даішників пересадять на мопеди
Столичні інспектори ДАІ незабаром можуть пересісти на двоколісний транспорт, щоб швидше і зручніше їздити містом. Про це розповів начальник УДАІ у Києві Анатолій Сиренко. За його словами, через постійні затори добиратися на місце ДТП складно, так що у травні інспектори пересядуть на мотоцикли. Проте зараз навіть на мотоциклі не скрізь проїдеш, тому не виключено, що влітку кияни зможуть побачити ДАІ на мопедах.
Сиренко розповів, що з травня, незважаючи на погрози перевізників бастувати, правоохоронці чергуватимуть на в’їздах і не пускатимуть фури у столицю вдень, щоб вони не заважали їздити. Також через два місяці з’явиться 150 «розумних світлофорів», які регулюватимуть рух, виходячи із ситуації на дорогах.

Мусульманам дозволили алкоголь
Єгипетський мусульманський шейх Юсуф Аль-Карадаві видав релігійний указ (фетву), що дозволяє мусульманам вживати алкоголь, щоправда, в невеликих кількостях. Відповідно до документу, якщо напій містить до 0,5% алкоголю, він вважається допустимим до вживання.
За словами мусульманського ученого Аль-Карадаві, в ісламській традиції не існує заборони на вживання напоїв, що містять незначну частку спирту природного бродіння. Видання фетви викликало гарячу дискусію в суспільстві. Деякі представники ісламського світу вважають, що указ може “створити плутанину в думках простих людей”.

Кабмін понизить тарифи на газ для церков
Уряд має намір з травня 2008 року понизити тарифи за споживання природного газу для церков і релігійних організацій, повідомила прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко.
– Це питання буде сьогодні ж поставлено перед НАК Нафтогаз України. Я думаю, що вже з наступного місяця для церков діятимуть пільгові ціни, – сказала вона.
Прем’єр-міністр уточнила, що тарифи на споживання енергоресурсів і природного газу для церков і релігійних організацій будуть встановлені на рівні тарифів для населення.

Китайці допоможуть підготуватися до Євро-2012
Китайські компанії, що будували олімпійські об’єкти в Пекіні, мають намір взяти участь у підготовці до Євро-2012 у Києві. За словами президента Федерації футболу України Григорія Суркіса, ведучі компанії Китаю, щорічний прибуток яких складає близько 10 млрд. доларів, зацікавлені в участі в підготовці до Євро-2012. При цьому сума прибутку цих компаній складає половину бюджету, необхідного для підготовки до Євро-2012.
– Нам необхідно привертати системного інвестора для залучення необхідних фінансових потоків при підготовці до Євро-2012, – відзначив Суркіс. – Ці китайські компанії здійснили 90% будівництв олімпійських об’єктів у Пекіні, а також різні об’єкти в інших країнах світу.
Нагадаємо, планується, що матчі Євро-2012 пройдуть у Києві, Дніпропетровську, Донецьку і Львові. У резерві залишаються Харків і Одеса.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору