Рівне:

Створення та просування сайтів

Проект Єврокомісії реалізували у Володимирецькому районі

Рівненська область 21-травня, 2010, 08:439 Lobanovskiy 1 113
26 308 саджанців яблуні, 33 646 смородини, 11 382 – порічок, 18 480 – агрусу та 287000 полуниці висадили цієї весни у Володимирецькому районі. Так жителі краю реалізовували пілотний проект «Соціально-економічний розвиток районів Рівненської області, забруднених внаслідок Чорнобильської катастрофи», що фінансувався комітетом з ядерної безпеки Єврокомісії. Поліпшити життя сільських жителів, постраждалих від Чорнобильської катастрофи, – така мета проекту.

І саджанці, за його умовами, селяни отримали безкоштовно. Також безкоштовно вони отримають і спеціальний садовий інструмент. А це тачки, ножі для прищеп, садові ножиці, пилки для обрізання дерев, граблі, плодозбірники, різаки для гілок, лопати, вили, садові сапки, коси, відра та 8 чотириколісних мінітракторів.

Люди можуть використовувати вирощені у приватних господарствах врожаї або для особистого споживання, або продавати. А місцеве плодопереробне підприємство ВАТ «ТНТ» зобов’язалося скуповувати у селян нереалізовані фрукти та ягоди. Тому саме воно отримає, придбаний, за умовами проекту, автоклав (паровий стерилізатор).

Презентацію заключного етапу цього проекту, що відбулась 18 травня у Володимирецькому районі відвідали менеджер проекту Європейської комісії Антуанет Ніколо, заступник Міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Володимир Холоша, перший заступник голови облдержадміністації Анатолій Юхименко. Вони ознайомились із реалізацією проекту під час прензентації у Володимирецькій РДА, а також оглянули сади.

Анатолій Юхименко наголосив, що для Рівненщини, яка серйозно постраждала від аварії на ЧАЕС, подібні проекти є надзвичайно важливими та подякував усім, хто долучився до його реалізації. «Я дуже радий, що місцем пілотного проекту стала саме Рівненщина та сподіваюсь, що такі проекти матимуть місце не тільки у Володимирецькому, а й у інших районах нашої області» - зазначив він.

Нагадаємо, проект розпочато у 2008 році у Володимирецькому районі, реалізовувався він на території сіл Половлі, Липне, Красносілля. Каноничі, Новаки, Зелене, Жовкині, Довговоля, Кідри, Лозки, Собіщиці, Дубівка, Озеро та селища міського типу Володимирець. Бюджет проекту – 0,5 млн. євро.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору