Рівне:

Створення та просування сайтів

Буковина очікує великих інвестицій

Чернівецька область 24-травня, 2010, 10:279 Lobanovskiy 1 253
Про це повідомив перший заступник голови ОДА Георгій Галиць в інтерв’ю черговій програмі з телевізійного циклу «Пріоритети Буковини». Він відзначив, що нинішній тиждень був активний у міжнародному позиціонуванні як України, так і нашого краю. «Подією тижня, власне, були україно-російські переговори у Києві, які відбувалися між президентами України та Росії, і дотично в контексті цих переговорів йшла мова і про головний об’єкт нашої області - Новодністровську ГАЕС та про можливість залучення російських інвестицій на її добудову». Георгій Галиць звернув увагу на неоднозначне трактування цього ймовірного факту, зокрема, що засторогу у певних кіл викликало саме те, що на добудову Новодністровської ГАЕС може бути російських капітал. На його переконання, «у достатньо знекровленій економіці мільярд доларів – незалежно від того, чи він ліванський, чи кіпрський чи російський, чи американський, – це є мільярд доларів І його залучення для добудови цього потужного об’єкту означає, що запуск об’єкту наближається, а це робочі місця для наших людей, і надходження до бюджету, вирішення соціальних питань регіону.».
Перший заступник голови ОДА також відзначив насиченість останніх двох тижнів у плані міжнародних контактів для нашої області. «Ми приймали представників міжнародного трейд-клубу минулого тижня, нинішнього тижня – чи не вперше за багато останніх років у нас побував великий десант керівників дипломатичних місій в Україні, у нас були 22 посли різних країн, які акредитовані в нашій державі». Результатом цих візитів, зазначає посадовець, буде представлення області для якомога більшого числа представників тих країн, які працюють в Україні, користуючись не такою частою нагодою поспілкуватися одночасно з такою кількістю представників дипломатичних місій: «Це можливість зацікавити краєм, привернути увагу до потенціалу в найрізноманітніших сферах, можливість потім отримати результат – тобто дивіденди конкретного характеру з цих контактів».
Окрім того, Г.Галиць повідомив, що наступного тижня очікуються україно-румунські переговори на рівні Чернівецької області та Сучавського повіту в рамках засідання Єврорегіону «Верхній Прут», яке планується в Сучаві 29 травня. «Засідання буде прикметним не тільки в плані того, що Чернівецька область передає головування в Єврорегіоні згідно з протоколом Сучавській стороні, - наголосив пан Галиць. - За ініціативою керівників регіонів Георге Флутура з Сучави і Михайла Папієва з Чернівців передбачається розширення кола зацікавлених щодо Єврорегіону «Верхній Прут». Йдеться про високу ймовірність участі керівників Урядів двох країн у засіданні Єврорегіону. «З невеличкого Єврорегіону ми виходитимемо на залучення центральних Урядів України і Румунії, - пояснює посадовець. - А зважаючи на те, що у стосунках між державами ще є чимало проблем, то це дає певні надії на покращення стосунків, на їх оптимізацію».
Георгій Галиць додав: «Для нас важлива не просто інформація про контакти, а й проекти, які можуть бути реалізовані в рамках єврорегіонів, особливо зважаючи на те, що і Україна, і Румунія – це сьогодні небагаті країни на європейському континенті. А успішність реалізації проектів єврорегіонів дає змогу залучити достатньо суттєві як для нас ЄС-івські кошти під ці програми. І мова йде про цілком конкретні приклади». Посадовець повідомив, що цього тижня голова ОДА відпрацьовував з міністерством економіки, міністерством регіонального розвитку реалізацію таких проектів, як екологічний проект переробки відходів, спільні дії з попередження повеневих ситуацій по р. Прут. «Мова йде про великомасштабні проекти, які реалізуються в прикладній галузі. Якщо ми будемо виходити на те, щоб вони були зроблені «під ключ», щоб ми під них отримали інвестиції, то від цього отримаємо і ми, і Сучавський повіт, і північ Молдови, яка теж входить до цього Єврорегіону. В результаті матимемо нові робочі місця, і певне піднесення розвитку території в соціально-економічному плані».
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору