Рівне:

Створення та просування сайтів

На Закарпатті троє молодиків напали на таксиста та викрали його авто

Закарпатська область 25-травня, 2010, 10:169 Lobanovskiy 1 113
Те, що робота таксиста, зокрема междугороднее такси, не лише важка, а й ризикована, 43-річний водій зі Сваляви Михайло знає не з чуток. Нещодавно йому довелося стати учасником вельми неприємної історії. Уночі його автомашину зупинили двоє молодиків в одному з сіл Свалявського району Закарпаття. Але клієнти не мали наміру подорожувати разом із водієм автомашини. Зрештою, все за порядком.
Почалося все з того, що Михайло приїхав до одного з санаторіїв на виклик. У авто сіли три молодики і наказали їхали селом. Опинившись у глухій вуличці, пасажири раптом в ультимативній формі наказали зупинитися. Водій відразу відчув щось недобре, але виконав їхню вимогу. Далі зухвальці силоміць витягнули таксиста з машини і прив'язали до стовпа. Самі ж сіли в авто й рвонули з місця...
...Чоловік кликав по допомогу. Ці волання почули випадкові перехожі, котрі поверталися уночі додому. Підійшовши ближче, побачили прив'язаного до стовпа чоловіка. Люди звільнили «в’язня» та допомогли йому дістатися райцентру. Тут Михайло одразу ж подався у чергову частину райвідділу ГУМВС і розповів про прикру пригоду. Про надзвичайну подію у районі оперативний черговий повідомив начальника райвідділу Олександра Гебеша. На ноги був піднятий ледь не весь оперативний склад цього підрозділу. Згодом про розбійний напад стало відомо і співробітникам головного управління ОВС. Начальник сектору карного розшуку Рубен Рубенян визначив своїм підлеглим завдання: розподілившись на кілька груп, опитати можливих свідків, оглянути місце пригоди. Орієнтування про викрадення транспортного засобу розіслали всім нарядам, котрі несли службу на постах. Однак на території Свалявщини виявити нападників не вдалося, оскільки минуло чимало часу і ті мали змогу виїхати з району.
Найперше, потрібно було перекрити всі виїзди з області. По-друге, встановити особи зловмисників. Оперативники також не виключали, що зухвальці можуть скоїти ще якийсь злочин.
...О п'ятій ранку на перечинському посту поблизу залізничного переїзду працівники Державтоінспекції помітили "Жигулі" дев'ятої моделі. Водій, побачивши працівників міліції, чомусь різко загальмував і, розвернувши транспортний засіб, чкурнув у зворотному напрямку. Така дивна поведінка викликала підозру у працівників ДАІ, тому вони вирішили зупинити "дев'ятку". Службове авто негайно рушило слідом. Але на вимогу правоохоронців зупинитися водій "Жигулів" не реагував, а лише сильніше натискав на педаль газу. Про втікачів працівники ДАІ повідомили у чергову частину Перечинського райвідділу ГУМВС. Начальник цього підрозділу Володимир Баєв наказав своїм підлеглим взяти під контроль усі можливі виїзди з району та відправив працівникам Державтоінспекції на підмогу пошукову групу.
Втікачі заїхали у глуху місцину, де залишили крадений автомобіль та кинулися втікати в ліс. Тим часом на місце події прибув інспектор-кінолог. За півкілометра від авто працівники міліції знайшли рукавиці, якими користувався один із зловмисників. Тож службовий собака взяв слід…
Здійснивши низку відповідних заходів, оперативники отримали інформацію про те, що нападники - родом із Мукачівщини. Незабаром працівники міліції затримали 22-річного Руслана. Хлопець спершу відпирався, та багато зібраних фактів вказували на його причетність до розбійного нападу на Свалявщині. Наразі вживаються заходи щодо встановлення місця перебування двох спільників і їх затримання. За фактом розбійного нападу порушено кримінальну справу. Розпочато слідство.

Іван Ладжун, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору