Рівне:

Створення та просування сайтів

В Ужгороді міліція затримала групу кавказців, які скоювали крадіжки з автомобілів

Закарпатська область 16-гру, 2009, 11:289 prov 975
Нерідко клопотів міліції додають так звані «гастролери». Скоївши злочин, вони, як правило, зникають за межі області і десь залягають «на дно». А це значно ускладнює пошуки. Потім зненацька «виринають», але вже в іншому місці. Тому ефективною протидією таким діянням є розкриття злочинів по гарячих слідах. Потрапляють у сильця міліціонерів не тільки українці, але й іноземці. Нещодавно в Ужгороді міліція затримала групу кавказців, які скоювали крадіжки з автомобілів. І ось -- нова кримінальна історія за участю «гастролерів».

51-річний львів’янин нещодавно приїхав у справах у селище Тересва Тячівського району. Чоловік мав намір придбати тут меблі. В обідню пору припаркував своє вантажне авто «МАН» біля магазину і пішов оглядати меблі. Барсетку з грошима залишив у кабіні. Вибравши необхідний товар, львів’янин повернувся по гроші, щоб розрахуватися за покупку. Та барсетки в салоні не було. Гість зі сусіднього краю почав шукати згубу за сидінням, та марно. Сумочка із 240 доларами і 3500 гривнями зникла!

Зрозумівши, що самотужки тут нічого не вдіє, потерпілий зателефонував у міліцію. Оперативний черговий Тячівського РВ ГУМВС, отримавши повідомлення, направив на місце пригоди слідчо-оперативну групу та працівників карного розшуку. Невдовзі у Тересві були заступник начальника карного розшуку Віталій Кубинець, оперуповноважені цього підрозділу Юрій Ковач та Михайло Апшай, слідчий Олександр Дупин та експерт-криміналіст Олександр Молнар. Зі слів потерпілого та очевидців розшуковики довідалися, що неподалік вантажівки крутилися якісь смаглявці з типовою «кавказькою» зовнішністю. А поїхали вони нібито на чорній машині китайського виробництва.

Підключивши до справи співробітників Хустського взводу ДПС ВДАІ, стражі порядку перекрили виїзди з району і стали прочісувати автодорогу. Згодом зауважили: у напрямку Рахова на великій швидкості мчить «Черрі» чорного кольору. Увімкнувши сирену, «даішна» машина рвонула за іномаркою. Невдовзі правоохоронці наздогнали «китайця». Водій, щоправда, відреагував на вимогу зупинитися. У салоні автомобіля знаходилося троє молодиків. Спершу вони вдали, що здивовані й не розуміють, чому їх зупинили, ніби ж нічого не порушували. Однак тривало це недовго, бо в салоні виявили барсетку, яку одразу ж впізнав потерпілий львів”янин. У ній ще знаходилася згадана сума. Довелося хлопцям повертатися назад: їх доставили в Тячівський райвідділ міліції.

Нечистими на руку подорожуючими виявилися уродженці однієї з кавказьких республік: 39-річний Бесік, 35-річні Вахтанг та Ладо, котрі тимчасово оселилися у Чернівцях. Один уже й громадянство України отримав. Зауваживши, що водій вантажівки залишив барсетку в кабіні, спритники за лічені хвилини відчинили дверцята. Та від’їхати далеко їм не вдалося--змушені були затриматися в Тячеві в ізоляторі тимчасового тримання...

За цим фактом порушено кримінальну справу, триває слідство. Перевіряється причетність кавказців до скоєння інших аналогічних злочинів.

Михайло Пискач
ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору