Рівне:

Створення та просування сайтів

У Львові затримано "мисливця за старовиною"

Львівська область 28-травня, 2010, 08:459 Lobanovskiy 1 333
Металевий медальйон із зображенням польського композитора Фридерика Шопена був окрасою дому, що по вулиці Вишенського у Львові. Та одного дня мешканці будинку помітили зникнення пам’ятки. Біля входу до під’їзду залишилася тільки рамка від скульптури. Більше – жодних слідів.
Злодій спрацював на стільки «чисто», що розшукати викрадений медальйон здавалося надскладним завданням. Та львівські правоохоронці впоралися із ним на «відмінно».
Оперативники стали опитувати мешканців вулиці, шукати очевидців події. Спілкуючись із людьми, з’ясували цікаву деталь.
«Прибиральниця, яка обслуговувала цю територію, ділилась враженнями зі своєю колегою. Розповідала, що у будинку на вулиці Вишенського поцупили металевий медальйон Шопена. Почувши це, інша двірничка розказала, що на її ділянці, буквально за кілька кварталів, у такий самий спосіб викрали вітражне скло», - повідомив заступник начальника СКР Личаківського РВ міста Львова Петро Швороб.
І вітраж, і медальйон Шопена зникли приблизно у той самий час. В обох випадках лиходій «полював» на старовинні речі, обкрадав фасади будинків, віднесених до пам’яток архітектури. Оперативники припустили: ці крадіжки – справа рук одного злодія. І не помилились.
Поцуплені речі стали шукати у антикварних крамничках Львова. В одній із них натрапили спочатку на вітраж. А згодом - і на медальйон із зображенням Шопена. На щастя, його ще не встигли продати. Власник магазину погодився добровільно видати рельєф правоохоронцям.
Як розповів Віталій Роса, виконувач обов’язків начальника Личаківського РВ міста Львова, антиквар розповів оперативникам звідки у нього викрадений рельєф. Так вдалося «вийти на слід» злочинця.
Зараз «мисливець за старовиною» перебуває у львівському СІЗО. Його звинувачують у нищенні пам’яток історії. Чоловік вже зізнався у скоєному і тепер очікує рішення суду. Лиходій і раніше потрапляв до поля зору правоохоронців - не раз відсидів за крадіжки. Пояснює: став знову вчиняти злочини через фінансові труднощі.
Експерти вже оцінили збитки, спричинені викрадачем. Вартість лишень одного медальйону – понад 25 тисяч гривень.
Між тим, місце, де колись було зображення Шопена, поки пустує. Знімаючи металевий рельєф, злодій дуже поспішав та пошкодив його. Тож спочатку пам’ятку відреставрують, а вже тоді знову встановлять на будинку.


Галина Лемішко, ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору