Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівнянин виграв у суді справу проти виконкому міськради

Рівненська область 14-чер, 2010, 12:269 Lobanovskiy 1 261
Виконавчий комітет Рівненської міськради має підготувати проект та затвердити рішення, яким буде визначено структуру тарифів, періодичність та строки виконання робіт по наданню послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у місті. Так вирішив міський суд, повторно розглядаючи позов рівнянина Андрія Шнурука проти виконкому Рівнеради.
Нагадаємо, що три роки тому пан Шнурук звернувся до суду, щоб у законний спосіб змусити міську владу прийняти рішення, яким буде визначено періодичність та строки виконання робіт по наданню послуг з утримання житла в м. Рівне. Від наявності такого рішення і дотримання його положень комунальниками залежить якість надання ЖКП послуг у місті.
У 2007 році міський суд відмовився задовольнити його вимоги, а в 2009 році Львівський апеляційний адміністративний суд за результатами оскарження залишив відповідне рішення суду першої інстанції без змін. Однак рівнянин вирішив не здаватися і звернувся до центру права РОГО «Комітет виборців України» з проханням допомогти йому оскаржити рішення судів, які відмовились захистити його права. Юристи організації склали йому касаційну скаргу на рішення судів першої та апеляційної інстанцій. 17 лютого 2010 року Вищий адміністративний суд України скасував рішення Рівненського міського та Львівського апеляційного адміністративного судів і повернув справу на новий розгляд до Рівненського міського суду.
І от нещодавно міський суд своєю постановою від 27 травня 2010 року задовольнив адміністративний позов Андрія Шнурука. Зокрема, суд визнав бездіяльність виконавчого комітету Рівненської міської ради протиправною і зобов’язав цей орган влади у двомісячний строк підготувати проект та затвердити рішення, яким буде визначено структуру тарифів, періодичність та строки виконання робіт по наданню послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій в місті Рівне. Згідно із судовим рішенням виконком Рівнеради по суті має визначити структуру тарифів, періодичність та строки виконання робіт по кожному багатоквартирному будинку окремо.
«Постанова суду від 27 травня 2010 року, яка поклала на виконком обов’язок затвердити вказане рішення, наразі оскаржується місцевою владою в апеляційному порядку, – коментує ситуацію юрист Рівненського КВУ Микола Глотов, який був представником пана Шнурука в суді. – Як на мене, то чиновники просто тягнуть час. Наприклад, у Кривому Розі таке рішення було затверджене ще в 2008 році. Однак будемо сподіватися, що нам все ж таки вдасться у правовий демократичний спосіб змусити нашу місцеву владу прийняти рішення, яке дасть змогу вирішити комунальну проблему, котра тривожить багатьох мешканців Рівного».
«Захищати свої права в Україні складно, – каже рівнянин Андрій Шнурук. – Я вже четвертий рік ходжу до суду. Представники місцевої влади запитували, навіщо це мені потрібно, адже більшість громадян мириться і не судяться. А відповідь проста: мені вже за 60 і я хочу, аби, якщо мені не доведеться пожити дійсно у правовій державі, то щоб хоча б мої діти і внуки дочекались часу, коли влада рахуватиметься з думкою кожного та поважатиме закони».
Святослав Дубов, інформаційний відділ РОГО КВУ
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору