Рівне:

Створення та просування сайтів

На порушників чекають правоохоронці з ноутбуками

Суспільство 24-чер, 2010, 12:489 prov 1 407
На порушників  чекають правоохоронці  з ноутбуками


Полегшену систему перевірки документів, транспорту та мобільних телефонів запровадили у Рівному. Відтепер ловити злочинців і шукати втрачені речі міліціонерам буде легше. Адже у місті розпочала роботу система “Армор”, завдяки якій правоохоронець, “озброєний” ноутбуком, має доступ до бази даних міліції, і ввівши дані з документів особи, перевіряє їх за лічені хвилини.
За цією базою даних можна виявити, чи має водій несплачені штрафи за порушення ПДР. Якщо так, то працівники ДАІ радитимуть все ж таки їх сплатити, адже в подальшому власники авто не матимуть змоги ні пройти державний технічний огляд, ні здійснити у підрозділах будь-які операції із транспортними засобами, ні отримати чи замінити посвідчення водія. Також “Армор” дозволяє з’ясувати, чи розшукують особу за певний злочин.
У програмі знаходяться дані про будь-якого громадянина України, тож про людину можна відразу дізнатися все: місце проживання, дату народження та навіть переглянути фото. Раніше для того, щоб перевірити особу, правоохоронці змушені були затримувати її до трьох годин.
Упровадження такої системи відбулося з ініціативи начальника відділу інформаційних технологій УМВС в Рівненській області підполковника міліції Володимира Перетятка.
- Дану систему розробили працівники нашого відділу, - зазначає Володимир Перетятко. - Нам вдалося зекономити чимало бюджетних коштів, тому що не довелося наймати для цього сторонніх програмістів. На розробку програми пішло півтора місяця. Вартість однієї системи становить майже чотири тисячі гривень. Нині в нас є 25 ноутбуків з цією програмою, у майбутньому буде до 50.
Новим надбанням користуватимуться також інспектори патрульно-постової служби. Це дозволить не лише виявляти злочинців, а й економити час.
Так, наприклад для того, щоб дізнатися крадений телефон чи ні, патрульному варто лише вписати у програму IMEI мобільного.
- Ця інтегрована інформаційно-пошукова система, що містить усі бази даних, переноситься на ноутбуки, які використовуватимуть інспектори дорожньо-патрульної служби та ДАІ, - розповідає начальник управління УМВС України в Рівненській області Олег Сало. - У базі знаходяться дані з усієї України, Інтерполу тощо. Тут є інформація з розшуку викрадених речей, злочинців, безслідно зниклих осіб, викрадених автомототранспортних засобів, агрегатів, документів. А також про несплату штрафних санкцій.
Поки що райвідділи міліції Рівненщини отримали по одному ноутбуку з доступом до бази даних. Витратила обласна міліція на таке забезпечення близько ста тисяч гривень. Та в майбутньому планується вкласти у систему ще стільки ж.
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору