Рівне:

Створення та просування сайтів

Працевлаштування на сезонних роботах за межами області

Суспільство 24-бер, 2011, 13:389 Lobanovskiy 1 586
У центрах зайнятості області для шукачів роботи завдяки впровадженим новим технологіям забезпечено вільний доступ до загальнодержавної бази даних про вільні робочі місця та вакантні посади.

Шукачі роботи можуть ознайомитися із вакансіями за допомогою веб-ресурсів державної служби зайнятості, зокрема, інтерактивного порталу «Труд» (www.trud.gov.ua), отримати пропозиції місця праці за допомогою безкоштовного мобільного сервісу пошуку роботи за номером 730. У центрах зайнятості кожен охочий може скористатися комп’ютером вільного доступу з підключенням до мережі Інтернет. Оперативну інформацію про вільні робочі місця по відповідному регіону можна отримати у секторі самостійного пошуку роботи та за допомогою «банкомату вакансій» - тач-скріну. Спеціалісти центрів зайнятості, використовуючи Єдину інформаційно-аналітичну систему, здійснюють підбір роботи не тільки у межах району чи міста, але й, за згодою безробітного, із загальнодержавної бази вакансій.
Окрім цього, між регіональними центрами зайнятості налагоджено обмін інформацією про вільні робочі місця, у тому числі, і з наданням житла. Такий обмін сприяє працевлаштуванню шукачів роботи із трудонадлишкових районів у тій місцевості, яка потребує робочої сили.
Зараз, напередодні сезонних робіт на півдні України, центри зайнятості Рівненщини отримують усе більше інформації щодо можливостей працевлаштування в інших областях. Дані про такі вакансії, крім центрів зайнятості, розміщуються також на стендах у сільських та селищних радах. Приміром, у Херсонській області є потреба у 500 працівниках для сезонних робіт у сільському господарстві, а також санаторіях та базах відпочинку. Роботодавці обіцяють забезпечити проживання, а в деяких випадках і харчування. Потребують кваліфікованих робітників машинобудівні підприємства Харкова, будівельні фірми Криму.
Центри зайнятості запрошують шукачів роботи ознайомитися із пропозиціями сезонних робіт та, при потребі, отримати консультації з тимчасової зайнятості. Працевлаштування на сезонні роботи через державну службу зайнятості є гарантією легального заробітку, а, відтак, і соціальної захищеності працюючих.

Рівненський обласний
центр зайнятості.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору