Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівному відстоювали свободу зібрань

Особливий погляд 24-чер, 2010, 13:109 prov 1 270
У Рівному відстоювали свободу зібрань


Протест-моб проти ухвалення законопроекту № 2450 “Про порядок організації і проведення мирних заходів” пройшов у Рівному. Можливі нововведення не залишили байдужими представників громадських організацій та й просто пересічних громадян. Адже якщо законопроект ухвалять, то про спонтанні мирні зібрання можна буде забути, натомість питання про те, які акції можна проводити, а які ні, вирішуватиме влада.
- Акція протесту відбувалася солідарно по всій території України, - повідомляє голова координаційної ради Громадянської мережі “ОПОРА” Андрій Токарський. – Ми протестували проти законопроекту №2450, який заборонятиме зібрання. Адже у випадку його ухвалення про організацію будь-яких спонтанних мирних акцій можна забути. Тобто, якщо виникне якась проблема, то громадяни не зможуть зібратися, бо вони не матимуть на це права, адже не встигнуть занести повідомлення. Відтак, такі стихійні, зібрання зникнуть, бо просто стануть незаконними. Також відповідно до законопроекту визначатимуть місця, де можна, а де неможна проводити зібрання. Окрім того, зараз є загроза, що акції, які не сподобаються владі, взагалі не дозволятимуть проводити. Тому до всеукраїнських акцій протесту долучилося й Рівне. У місті можна було побачити людей із заклеєними ротами, очима та зв’язаними руками. Це уособлювало бажання влади бачити нас сліпими мовчазними, байдужими, пасивними. Але ми показали, що такими не будемо, демонстративно всі ці пов’язки було зірвано і наклеєно на банер із законопроектом. А за результатами погоджувальної ради питання про законопроект вирішили допрацювати. Тому воно зараз виноситься на друге читання. Також ми чекаємо рішення щодо того, чи будуть проведені громадські слухання з цього питання.
Участь у акції протесту проти ухвалення законопроекту взяли майже 60 людей, зокрема, представники громадських, молодіжних та політичних організацій міста, а також просто пересічні рівняни, які виявилися небайдужими до цього питання. Проте акція вібувалася без жодних символік і роздаткових матеріалів, а всі охочі виступали як звичайні громадяни міста.
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору