Рівне:

Створення та просування сайтів

Думку без цензури висловили громадські активісти

Актуально 01-лип, 2010, 11:219 prov 896
Думку без цензури висловили громадські активісти


Перший загальнообласний форум “Слово молодим” пройшов у Рівному. Відбувався він з нагоди Дня молоді. Протягом двох днів юнаки та дівчата мали змогу висловити свою думку стосовно проблем, які їх хвилюють, та внести пропозиції щодо вирішення цих питань в інтерактивному режимі. В рамках форуму працювало 220 груп в різних районах області. Участь у ньому взяло 1884 осіб.
Як повідомив начальник відділу сім’ї та молоді Рівненської ОДА Михайло Волинець, підготовка до форуму тривала протягом останнього місяця.
- Ідея проведення такого заходу з’явилася під час засідання координаційної ради з питань молодіжної політики, - зазначає Михайло Волинець. – Ми вирішили зробити загальнообласний форум, щоб всі могли висловити свою думку. Проте, як виявилося, організувати обговорення в режимі “он-лайн” в межах області доволі складно. Адже насправді не всі населені пункти мають доступ до мережі Інтернет. Якщо на рівні районів та міст таких проблем не виникало, то у селах з цим складніше. Але ми впоралися. Перший загальнообласний молодіжний форум - це, безумовно, важлива подія для нашої області. І тішить те, що чимало людей долучилося до участі в ньому.
Під час форуму юнаки та дівчата обговорили проблеми здорового способу життя, морально-етичні цінності та можливість комунікації молоді з владою. До діалогу були залучені представники громадських організацій та інші активісти.
— У перший день обговорення відбувалося у групах у різних районах області, — коментує координатор форуму Вікторія Грицюк. — Між собою вони спілкувалися за допомогою Інтернету та телефону в режимі “он-лайн”. Координувала роботу група з Рівного, яка знаходилася у Рівненській держаній обласній бібліотеці. Таким чином були сформовані основні теми для другого дня форуму, який пройшов у Рівному на базі РДГУ. Як підсумок, учасники запропонували конкретні рекомендації для влади.
Молоді люди доволі активно долучилися до участі у першому обласному форумі і самі піднімали наболілі для себе питання. Це, зокрема, відсутність роботи та низькі моральні цінності.
Хвилює учасників форуму й те, що шкідливі звички підлітків стали нормою життя.
На думку представників Володимерецького району, виникла така ситуація тому, що це одна з форм самовираження молоді, протесту проти суспільних норм.
А активісти з Дубного запропонувала протиалкогольні санкції. Зокрема, вони вважають, що варто суттєво підвищити відповідальність продавців, а також власників, торговельних закладів за продаж алкоголю. Карати порушників можна за допомогою адміністративної (попередження, штраф, позбавлення ліцензії) та дисциплінарної відповідальністі (звільнення продавців). Причину ситуації вбачають в тому, що молодь не має де провести вільний час. Адже в Дубно немає спортивних комплексів, нормального стадіону, кінотеатру, атракціонів, зон відпочинку, пляжів тощо. Тому юнаки й дівчата ходять в кафе, бари.
Також у рамках першого обласного молодіжного форуму порушили питання відсутності Інтернету у селах Рівненської області. Так, молодь Дубенського району запропонувала провести Інтернет у кожну сільську бібліотеку. На їхню думку, це позитивно вплинуло б на молодих людей, і вони із задоволенням туди ходили б у книгозбірні. Натомість представники Сарненщини переймалася відсутністю пільг для молодих сімей, житловими питаннями та отриманням молодіжних кредитів.
Перший заступник голови ОДА Олексій Губанов зазначив, що загальнообласний молодіжний форум вплине на молодіжну політику області, пропозиції молоді будуть почуті владою.
- Щодня люди, які працюють над проблемами молоді, формують її майбутнє, - коментує Олексій Губанов. - Тому й виникає необхідність створити комунікацію між владою та молодими людьми. Звичайно, з першого разу навряд чи вдасться здійснити щось потужне і серйозне, але, принаймні, цей процес розпочато, і тепер жодна молода людина не зможе звинуватити владу у тому, що її не почули.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору