Рівне:

Створення та просування сайтів

І знову правоохоронці виявляють мак та коноплі з висоти польоту

Рівненська область 22-лип, 2010, 14:549 prov 1 114
- Завдяки залученню авіатехніки з початку проведення оперативно-профілактичних заходів під назвою «Мак 2010» працівники міліції Рівненської області виявили 241 незаконний посів маку. Найбільше їх насівають у Корецькому, Гощанському та Рівненському районах. За статтею 310 Кримінального кодексу України правоохоронці краю порушили 38 кримінальних справ та знищили понад 120 тисяч нарковмісних рослин маку, - розповідає заступник начальника УМВС України в Рівненській області підполковник міліції Анатолій Грицишин.
І вже 21 липня, правоохоронці разом із знімальною групою літали над районами області. Цього разу вони з висоти польоту виявили ще 9 посівів маку у Рівненському, Гощанському, Дубенському, Здолбунівському та Костопільському районах. Передавши з вертольота про ті місця, де ще не знищений мак, туди відразу ж прямують слідчо-оперативні групи. Того дня у Корецькому районі у господарстві 40-річної жительки села Світанок «бнонівці» виявили та знищили близько 7 тисяч рослин снодійного маку.

Нещодавно свої посіви маку від гощанських працівників міліції вперто охороняв 50-річний житель села Жаврів. Петро не дозволяв правоохоронцям зайти та оглянути своє господарство, а на телефонні дзвінки взагалі не відповідав. Втім, за поданням Гощанського районного суду про проведення огляду присадибних ділянок міліціонери пересвідчилися у наявності маку на двох ділянках по 10 сотих. Дбайлива господарка, дружина Петра, насіяла мак між рядками кормового буряку. Як зізналася вона пізніше, власне доглядала за маківками й обробляла рослини вона сама. За словами Ольги, мак вона насіяла для власних потреб – випікання хлібобулочних виробів. Та таку кількість (а це 5031 рослину), правоохоронці кажуть, вирощують не для власних потреб.
Працівники міліції порушили кримінальну справу за частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Інна БЕРЕЗОВСЬКА, в.о. начальника ВЗГ УМВС України в Рівненській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору