Рівне:

Створення та просування сайтів

Кожен другий підприємець Рівненщини торгує продуктами на ринках, порушуючи санітарне законодавство

Рівненська область 29-сер, 2010, 12:259 prov 1 001
Нині в області функціонує 42 ринки, на яких жителі області купують харчі, з них на 34 реалізують продукцію, що швидко псується. До того ж кожен п’ятий ринок краю досі без проточної води. При чому без водопровідних і каналізаційних мереж обходяться не сільські торгові точки, а ринки в райцентрах і навіть три в Рівному (МПП фірма „Моріон”, ринок „Ювілейний” та ПОГ „Перелесник” по вул. Ювілейній). На кожному третьому ринку відсутні умови для обробки торгового інвентарю. Не слідкують підприємці й за холодильниками, або ж зовсім обходяться без них, зберігаючи та реалізуючи продукти, що швидко псуються. Зафіксовані також факти утримання харчів поряд із промисловими товарами та порушення правил гігієни продавцями.
Така статистика обласної санстанції непокоїть керівництво області. Відтак, голова облдержадміністрації Василь Берташ дав доручення перевірити продовольчі ринки краю та порадив дисциплінувати порушників максимальними штрафами, а злісних - позбавляти торгових місць.
Відтак санітарні лікарі вже оштрафували 52 підприємці, які порушували санітарне законодавство, винесли 4 постанови про тимчасову заборону експлуатації кіосків на ринках „Моріон” та МПП „Торговий центр-Д”. За недотримання правил особистої гігієни та не пройдені медогляди відсторонили від роботи 37 осіб.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору