Рівне:

Створення та просування сайтів

Підприємці не дотримуються санітарних норм

Новини регіону 02-вер, 2010, 11:549 Lobanovskiy 1 033
Нині в області функціонує 42 ринки, на яких жителі області купують харчі, з них на 34 реалізують продукцію, що швидко псується.



До того ж, кожен п’ятий ринок краю досі без проточної води. При чому, без водопровідних і каналізаційних мереж обходяться не сільські торгові точки, а ринки в райцентрах і навіть три в Рівному (МПП фірма „Моріон”, ринок „Ювілейний” та ПОГ „Перелесник” по вул. Ювілейній). На кожному третьому ринку відсутні умови для обробки торгового інвентарю. Не стежать підприємці й за холодильниками, або ж зовсім обходяться без них, зберігаючи та реалізуючи продукти, що швидко псуються. Зафіксовані також факти, коли харчі знаходилися поряд із промисловими товарами. Були й випадки порушення правил гігієни продавцями.
Така статистика обласної санстанції непокоїть керівництво області. Відтак, голова облдержадміністрації Василь Берташ дав доручення перевірити продовольчі ринки краю та порадив дисциплінувати порушників максимальними штрафами, а злісних - позбавляти торгових місць.
Відтак, санітарні лікарі вже оштрафували 52 підприємців, які порушували санітарне законодавство, винесли 4 постанови про тимчасову заборону експлуатації кіосків на ринках „Моріон” та МПП „Торговий центр-Д”. За недотримання правил особистої гігієни та непройдені медогляди відсторонили від роботи 37 осіб.


Прес-служба РОДА
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору