Рівне:

Створення та просування сайтів

Хлопчики і дівчатка: 9 відмінностей

Я + Ти 02-вер, 2010, 15:329 Lobanovskiy 3 500
1. Коли хлопчики хочуть сподобатися дівчаткам, вони прикидаються розумними. А дівчатка, коли хочуть сподобатися хлопчикам, прикидаються дурними. Хлопчики прикидаються розумними, тому що розуміють: при інших рівних умовах у розумного більше шансів. А дівчатка - для того, щоб хлопчику довелося не так сильно напружуватися, вдаючи, що він розумніший.
2. Хлопчики ніколи не одягнуть нічого незручного для краси. А дівчатка ніколи не одягнуть нічого непривабливого заради зручності. Серед хлопчиків виняток становлять герої голівудських фільмів, які люблять залізати на дах потягу в довгих плащах і валятися в болоті в білих сорочках, а також, перці, які йдуть знайомитися з батьками коханої дівчинки. Серед дівчаток виключень не буває. Якщо дівчинка говорить, що одягнулася так по-дурному для зручності, це може означати, що або вона кокетує, або у неї поганий смак.
3. У хлопчиків проблеми з індукцією. У дівчаток — з дедукцією. Всі сміються над жіночою логікою. Так, у дівчаток дійсно трапляються проблеми з висновками від загального до крнкретного, тому їм важко даються висновки щодо того, що з чого виходить: чи то він мене любить, і тому зі мною спить, чи то він зі мною спить, тому не любить, - спробуй розберися, але у хлопчиків все ще гірше - вони не здатні на висновки від приватного до загального, так, представник сильної статі не здатен зрозуміти, що якщо його попросили не запізнюватися на день народження і дзвонити у той час, в який він обіцяв, то це означає, що і на побачення в парку теж варто прийти вчасно.
4. Хлопчики прагнуть бути несхожими на дівчаток, а дівчатка хочуть бути схожими на хлопчиків. І це свідчить на користь того, що хлопчиком бути краще. З іншого боку, якщо добре подумати: доки ти - дівчинка, то можеш пишатися такими речами, якими хлопчику гордитися безглуздо.
5. Хлопчики уміють знаходити спільну мову з комп’ютером, а дівчатка уміють знаходити спільну мову з хлопчиками, які уміють знаходити спільну мову з комп’ютерами. Нікому не відомо, чому у хлопчиків з комп’ютерами все виходить краще, ніж у дівчаток. Є підозра, що у дівчаток просто немає ніякого стимулу розвивати свої здібності в цьому напрямі, якщо цим з таким завзяттям займаються хлопчики. З часів першої мануфактури відомо: розподіл праці підвищує її продуктивність, тож навіщо позбавляти хлопчиків ще однієї можливості продемонструвати свою перевагу?
6. Дівчатка переоцінюють здатність хлопчиків думати, а хлопчики недооцінюють аналогічну здатність дівчаток. Всупереч байкам про слабкість жіночого інтелекту дівчатка здатні вибудовувати складні стратегії з завоювання, приручення, перевиховання хлопчиків. Але ці стратегії часто не спрацьовують. А все тому, що в їх основі лежить сильне допущення - хлопчики здатні думати: „І тоді він подумає, що я...” Нічого він не подумає, і не тому, що дурень. А тому що він вважає, що дівчатка думати не уміють, так що можна і йому не напружуватися.
7. Хлопчики не такі емоційні, як дівчатка. Ще б, з раннього дитинства дівчаток жаліють, коли вони плачуть, а хлопчиків лають, дівчаток хвалять, коли вони виснуть на дідовій шиї в пориві ніжності, а хлопчиків закликають бути більш стриманими, так що хай хлопчики знають: їхній залізний характер - не їх заслуга, і дівчатка плаксами стають з батьківської милості. Отже, давайте без обопільних претензій.
8. Хлопчиків тягне до дівчаток, а дівчаток - до хлопчиків. Дівчатка люблять збиратися і лаяти хлопчиків взагалі і своїх зокрема. Хлопчики про дівчаток розмовляють не так часто, але якщо все ж таки роблять це, то ніяк не можуть стриматися і обійтися без іронічних зауважень, проте хлопчики бігають за дівчатками, а дівчатка - за хлопчиками. Дивно, але факт.
9. Наука стверджує: ніяких фактів на користь того, що жіночі мізки влаштовані принципово інакше, ніж чоловічі, їй не відомо, проте очевидно, що чоловіки і жінки відрізняються один від одного не тільки зовні. У чому криється причина цих відмінностей - питання спірне, існує багато переконливих аргументів на користь того, що різними чоловіків і жінок робить суспільство. Антропологам вдавалося виявити племена, де чоловічі і жіночі ролі не мали нічого спільного з прийнятими в нашій культурі уявленнями із цього приводу: такі м’язисті жінки-воїни і зворушливі чоловіки, стурбовані вихованням потомства. Або, наприклад, американські феміністки: їм дійсно вдалося добитися того, щоб межі статевих ролей стали більш розмитими. При цьому, вони діяли виключно соціальними засобами, так що слабка і беззахисна жінка та сильний чоловік-переможець - не більше ніж культурні штампи, не можна обійти увагою поширене (в основному серед чоловіків) переконання, що чоловіки розумніші за жінок. Статистика із цього приводу говорить наступне: середній рівень інтелекту в жіночій популяції не відрізняється від середнього рівня в чоловічій, при цьому чоловіки як з дуже високим рівнем інтелекту, так і з дуже низьким, зустрічаються частіше, ніж такі ж жінки.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору