Рівне:

Створення та просування сайтів

Перші кроки дорослого життя

Особливий погляд 23-вер, 2010, 12:089 Lobanovskiy 1 378
Радивилівський районний будинок школяра та його вихованців добре знають не тільки в районі, а й в області та країні. У минулому навчальному році гуртківці будинку школяра взяли участь у двадцяти масових заходах обласного і всеукраїнського масштабу. Цікаво, що майже у кожному з конкурсів, оглядів, фестивалів вони виборювали призові місця.

Так, добре знають на Рівненській землі вихованців гуртка „Художнього слова” (керівник – Віра Почтарук), зразковий хореографічний ансамбль „Перлинки” (Неля Дробітко та Галина Лісневська), зразковий дитячий духовий оркестр під керівництвом Леонтія Тимощука, гурток Валентини Ківельової „Об’ємна пластика”, гуртки Оксани Андріїшин „Гончарик” та радіотехнічний Миколи Тівона.
Скрупульозно працює над вивченням досвіду керівників судномодельних гуртків інших позашкільних закладів України, при цьому наполегливо запроваджуючи сучасні новітні технології при виготовленні разом зі своїми вихованцями моделей різних класів Валерій Булига. В результаті наполегливої і цілеспрямованої праці вихованці гуртка судномоделювання, який він очолює, стають переможцями всеукраїнських змагань.
Вся діяльність педагогічного колективу районного будинку школяра, який очолює Тетяна Тенета, спрямована на доцільну організацію вільного часу та дозвілля дітей, як потужний засіб педагогічного впливу настановлення особистості, формування громадянської позиції, яка є необхідною умовою фізичного розвитку, збагачення інтелектуального і творчого потенціалу вихованців.
В планах керівників і спеціалістів районного закладу – відкриття гуртків будинку школяра на базі загальноосвітніх навчальних закладів району. До нині працюючих у школах Немирівки (гурток туризму), Крупця (Плетення з соломки) та Башарівки (радіотехнічний гурток)додадуться гуртки, відкриті в інших населених пунктах району.
Активна участь дітей у позашкільній роботі дозволяє знайти свій шлях до успіху, розкрити можливості, здібності й таланти, а заняття улюбленою справою приводить до визнання, до відкриття, до можливості зробити свій вибір майбутньої професії.
Спостерігаючи за такими дітьми, помічаєш, що вони відрізняються від своїх ровесників. Адже захоплення мистецтвом, танцями, співами, конструюванням літаків та кораблів, малюванням, заняття електронікою, туризмом, писанкарством, бісероплетінням, ліпленням формують майбутні життєві навики молодої людини. А заняття у районному будинку школяра допомагають дітям у їх творчій самореалізації.
Анатолій ТИМОШЕЙКО,
Радивилів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору