Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина спортивна

Спорт 22-жов, 2010, 09:269 Lobanovskiy 928
У неділю відбудуться матчі заключних турів у чемпіонаті та першості області з футболу у першій та другій лігах. Саме вони визначать переможців та призерів в обох лігах. Зараз важко спрогнозувати, хто стане переможцем у першій, хто здобуде бронзу, як у першій, так і у другій лігах. Існує ймовірність, що доведеться проводити „золотий матч”. Проте це стане відомо після проведення матчів останнього туру.
У першій лізі рівненський „Хімік” скористався осічкою оржівського „ОДЕКа” й одноосібно очолив турнірну таблицю у першій лізі — 43 очки. Оржівців відстають на три пункти. На третє місце претендують сарненський „Маяк” та „Гоща-АМАКО”, які мають в своєму доробку по 33 очки.
Результати ігор передостаннього туру: „Енергія” — „Ізотоп-РАЕС” — 3:1 (юнаки 2:1), „Сокіл” — „Случ” — 1:2 (3:2), „Маяк” — „ОДЕК” — 1:0 (перенос), „Славія” — „Гоща-АМАКО” — 1:4 (перенос), „Хімік” — „Волинь-Цемент” — 3:0 (0:2).
В заключному турі три матчі з п’яти впливатимуть на розподіл медалей: „ОДЕК” — „Славія”, „Гоща-АМАКО” — „Хімік” та „Случ” — „Маяк”.
* * *
У другій лізі визначилися команди, які вибороли право наступного сезону виступати у першій лізі — „РОКО-Городок” (35 очок) та „Сокіл” (33) з Садового. Сьогодні гороцька команда проводить перенесений матч. В разі виграшу „РОКО-Городок” достроково стане переможцем у другій лізі. Щодо бронзового призера, то тут питання відкрите. Рівненський„Водник” (27) на виїзді грає із „Авангардом” (26). Втрутитися у боротьбу може і „Фіалка” (25 очок).
Результати ігор: „Горизонт” — „Авангард” — 0:2, „Сокіл” — „Горинь” — 3:0, „Водник” — „Полісся” — 5:1, „Фіалка” — „МлинКов” — 3:2.
* * *
В Луцьку відбувся фінал Кубка України з Фудокан карате-до в якому взяли участь понад 100 спортсменів з семи областей України. Перше загальнокомандне місце і Кубок України вибороли спортсмени Рівненського спортивного клубу “Фудокан” (керівник Віктор Сидорович). Рівняни здобули 10 золотих 6 срібних і 7 бронзових нагород. Найкраще виступили Владислав Куча, Фаіг Мурадов, Іван Булига, Денис Самчук, Марина Писіна, Олена Пахольчук, Оксана Омельчук. Команда України, до складу якої включено двоє рівнян, готується до чемпіонату Європи, що відбудеться на Кіпрі у грудні.
* * *
Достойно представили Рівненщину юні регбісти на загальнодержавній арені. У фіналі чемпіонату країни, що проходив цими вихідними у Смілі, п’ятнадцятирічні регбісти зайняли п’яте місце. На першій стадії рівненська збірна потрапила до групи з однаково сильними суперниками — командами Одеси та Кривого Рогу, яким поступилися лише на останніх хвилинах (5:6 та 0:5). Причому, одесити переграли рівнян лише у додатковий час, постійно поступаючись у рахунку. Нашій команді випала можливість поборотися лише за п’яте місце та із добре знайомим суперником — командою Львова. Обидві зустрічі пройшли за цілковитої переваги рівнян — 35:13 та 27:10. Перемогли ж у чемпіонаті господарі, випередивши команди з Донецька, Одеси та Кривого Рогу.
* * *
У Новій Каховці відбувся Кубок України зі стрільби з лука. Серед представників Рівненщини найкраще виступив Валенти Хавтура. В особистому заліку він посів третє місце, пропустивши харків’янина та львів’янина.
* * *
У другому турі чемпіонату Іспанії з баскетболу „Валенсія”, за яку виступає рівнянин Сергій Ліщук, приймала „Барселону”. Гості досить впевнено здолали валенсійців — 78:69. Найкращим у складі „Валенсії” був екс-гравець БК-93 „Пульсар”, який за 25 хвилин закинув 21 очко, зробив одинадцять підборів та здійснив три блок-шоти. На жаль, це не допомогло „Валенсії”.
* * *
У вищій лізі першості України з баскетболу відбулися матчі другого туру. БК-93 „Пульсар-ШВСМ” пропускав його, а ось суперники зіграли свої поєдинки: “Черкаські Мавпи” — “Вінницькі Зубри” — 100:52 та 82:61, “Авіастар-КПУ” — “Севастополь” — 96:68 та 83:76, “СпортЛіцей” — “Тернопіль” — 88:56 та 79:37, “Волиньбаскет” — “Стріба” — 101:80 та 108:69, “Кремінь-КНУ” — “Авантаж-Політехнік” — 72:78 та 94:86, КТУ — “Динамо” — 79:84 та 58:65. У суботу та неділю підопічні Михайла Переверзія прийматимуть луцьку команду „Волиньбаскет”. 23 жовтня початок о 17 годині, а 24 жовтня — о 12.00.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору