Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина спортивна

Спорт 04-лис, 2010, 11:379 Lobanovskiy 1 158
Триває Кубок області з футболу серед юнаків. Минулого тижня відбулися перші півфінальні ігри: „ОДЕК” (Оржів) — „Хімік” (Рівне) — 2:4 та „Енергія „ (Володимирець) — „Маяк” (Сарни) — 1:2. Повторні відбудуться сьогодні.
* * *
В Празі (Чехія) відбувся чемпіонат світу з самбо серед майстрів, в якому взяли участь спортсмени понад 30 країн світу. У складі збірної команди України у змаганнях брав участь заслужений тренер України, майстер спорту Микола Коба (тренер ДЮСШ “Колос” Рівненського району). У ваговій категорії до 90 кг він переміг російського спортсмена, екс-чемпіона світу 2009 року та виборов золоту медаль.
* * *
З рекордами та медалями повернулися спортсмени Рівненщини із чемпіонату світу з пауерліфтингу та жиму лежачи серед спортсменів з вадами зору. В змаганнях, які проходили в Туреччині, взяли участь 120 спортсменів із 19 країн світу. В складі збірної команди України честь області та держави відстоювали рівняни Роман Куров, Галина Галінська, Ольга Чайковська, сарненчанин Роман Набухотний, старший тренер збірної команди України Андрій Демчук (Рівне) та заслужений тренер України Олександр Фесовець (Сарни). В підсумку Ольга Чайковська у ваговій категорії до 48 кг посіла І місце з жиму лежачи, І місце в сумі триборства, ІІІ місце в абсолютній першості з жиму лежачи та встановила три нові рекорди світу: жим лежачи – 60 кг, тяга станова – 110 кг, сума триборства – 262,5 кг. Галина Галінська у ваговій категорії до 60 кг посіла ІІ місце з жиму лежачи, ІІ місце в сумі триборства, ІІ місце в абсолютній першості в сумі триборства та І місце в абсолютній першості серед ветеранів. Роман Куров у ваговій категорії до 67,5 кг посів І місце в сумі триборства, ІІ місце з жиму лежачи та ІІ місце в абсолютній першості в сумі триборства та встановив три нові рекорди світу: присідання – 240 кг, тяга станова – 245 кг, сума триборства – 632,5 кг. Роман Набухотний у ваговій категорії до 75 кг, посів ІІ місце в сумі триборства, І місце з жиму лежачи та встановив новий рекорд Світу з жиму лежачи – 167,5 кг. Збірна команда України у загальному заліку посіла третє командне місце, поступившись лише Росії та Ірану. Загалом на чемпіонаті Світу з пауерліфтингу та жиму лежачи серед спортсменів з вадами зору збірна команда України завоювала 10 золотих, 10 срібних та 8 бронзових медалей, встановивши 12 рекордів Світу.
* * *
Одразу дві золоті медалі на чемпіонаті світу з бойових мистецтв за версією Аякса, що завершився в Італії, здобули рівненські кікбоксери. Роман Кроль став чемпіоном серед дорослих у розділі фул-контакт, а Владислав Жовтанюк посів перше місце у змаганні юнаків у розділі семі-контакт. До цього рівненські кікбоксери золотих медалей на чемпіонатах світу ще не здобували. Готували спортсменів до змагань тренери Ростислав Саєнко та Олег Герман.
* * *
Поновився чемпіонат України з футзалу у вищій лізі. У восьмому турі були зафіксовані результати: „Енергія” — „ЛТК” — 5:1, „ТВД” — „Єнакієвець” — 2:4, ПФС „Севастополь” — МФК „Шахтар” — 3:5, „Моноліт” — „Тайм” — 2:5, „Ураган” — „Локомотив” — 0:3. МФК „Кардинал-Рівне” відпочивав. У турнірній таблиці тривладдя. По 18 очок мають харківський „Локомотив”, „Кардинал-Рівне” та львівська „Енергія”. 13 листопада рівняни зустрінуться на виїзді із „Локомотивом”.
* * *
У суботу рівненська волейбольна жіноча команда „Регіна-МЕГУ” святкувала перший невеличкий ювілей — десять років з дня створення колективу. Святкування проходило в „домашній” обстановці — в навчально-спортивному комплексі ім. В. І. Завадського МЕГУ. Далекого 2000 року був створений волейбольний клуб „Реґіна”, і президентом обрано нинішнього ректора Міжнародного економіко-гуманітарного університету Анатолія Дем’янчука.
* * *
У Маріуполі відбувся чемпіонат України з греко-римської боротьби серед молоді 1988-92 р.н. Вдало виступили учні обласної школи вищої спортивної майстерності, члени збірної команди Рівненської області. Студент ІІ курсу. В факультету права Рівненського інституту “відкритого міжнародного університету “Україна”, вихованець Костопільської школи боротьби, Павло Белаш 1992 р.н. у ваговій категорії до 50 кг посів ІІ місце і виконав норматив майстра спорту України з греко-римської боротьби. Третє місце виборов березнівчанин Олег Коломійчук 1992 р.н. у ваговій категорії до 50 кг
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору