Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині будують доступне житло

Рівненська область 28-лис, 2010, 13:269 prov 1 310
В Рівному вже відібрано 27 претендентів, які готові стати учасниками регіональної програми придбання доступного житла, зазначив заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак. Вони інвестуватимуть 70 відсотків вартості квартир у добудову висотки, що на вулиці Степана Дем’янчука в Рівному, ще 30 відсотків – профінансують із держбюджету.
За словами Володимира Новака, за рахунок коштів держказни завершуватимуть будівництво й ще однієї багатоповерхівки з високим ступенем готовності, щоправда не в обласному центрі, а в Костополі. Там на вулиці Проектовій,2 з дольовою участю держави планують здати в експлуатацію більше сотні соціальних квартир. Сім’ї, які справлятимуть у них новосілля, підбиратимуть з-поміж тих, хто стоїть на квартирній черзі. Так, у Костополі поліпшення житлових умов потребують майже півтори тисячі тамтешніх родин.
Загалом в області на квартирному обліку перебуває понад 28,5 тисяч сімей та одинаків. Зменшити цю чергу на Рівненщині планують впродовж наступних семи років, адже саме на стільки розрахована регіональна програма. Нині її реалізація на першому етапі. Другий – передбачає завершення житла, яке збудоване на 50 відсотків, зауважує Володимир Новак. Крім того, він доручив районам підбирати земельні ділянки, що невдовзі стануть будівельними майданчиками третього етапу реалізації регіональної програми будівництва доступного житла. Їх пропонуватимуть інвесторам, які зводитимуть соціальне житло (вартість метра квадратного має відповідати державним будівельним нормам – 4290 гривень). Зарезервовані ділянки мають бути внесені до генпланів населених пунктів області.
Прес-служба облдержадміністрації
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору