Рівне:

Створення та просування сайтів

Українські науковці вшанували князя Острозького

Таке життя 09-гру, 2010, 12:029 Lobanovskiy 3 523
У Національному університеті “Острозька академія” пройшла Всеукраїнська наукова конференція “Князь Костянтин Острозький в історії.Центрально-Східної Європи”, присвячена 550-річчю з дня народження князя.


У заході взяли участь провідні науковці-історики з усіх куточків України.
Повідомляють у прес-центрі “Острозької академії”.
“У сучасних умовах, коли Україна нарешті стала самостійною державою, очевидно, варто дещо по-іншому глянути на нашу історію і на таких державних діячів, як князь Костянтин. Тим більше, що цей діяч цікавий для наших євроінтеграційних перспектив. Адже він сприймається в деяких центральноєвропейських країнах, що стали членами Європейського Союзу, як їхній герой. Зокрема, це стосується Польщі та Литви. А для національно свідомих білорусів Костянтин Острозький, вважайте, національний
герой №1”, – розповідає доктор філософських наук, професор, проректор з навчально-виховної та наукової роботи Національного університету “Острозька академія” Петро Кралюк.
Довідка
2010-й рік рішенням газети “День” та колективу Національного університету “Острозька академія” (затверджено на засіданні вченої ради НаУОА від 28 січня 2010 року) присвячений постаті великого, проте ще мало відомого українського князя Костянтина Острозького.
ЗІК
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору