Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині не вистачає робітників

Актуально 24-травня, 2007, 21:309 prov 1 647
Як зазначив директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук, сьогодні ситуація на ринку праці змінилася. Так, збільшилася кількість робітничих вакансій, у той час, коли щорічно зменшується кількість випускників професійно-технічних училищ. А роботодавці найбільше потребують електрозварювальників, слюсарів, токарів, працівників будівельних галузей, сільського господарства. Разом з тим, вимагають, аби це були кваліфіковані робітники або, більше того, володіли кількома суміжними професіями. Втім, пропозиція не завжди відповідає попиту, адже, як зазначив пан Ткачук, сьогодні до центру зайнятості приходять люди навіть 35-40 років, які не мають за плечима жодної професії.

– Сьогодні нікому не потрібна молода людина, яка не має професії, – наголосив Іван Ткачук. – Для прикладу, в електрозварювальника високого розряду сьогодні навіть у Рівному зарплата сягає трьох тисяч гривень.

Проблема у тому, переконаний директор центру зайнятості, що останнім часом ми забуваємо говорити дітям, що робітник – це теж звучить гордо, що і в таких галузях можна заробляти гроші.

Особливо наголосив Іван Ткачук на необхідності зміни ставлення держави до працівників у всіх галузях. І в першу чергу це стосується рівня заробітних плат. Так, в області близько 10 відсотків установ та підприємств, які пропонують своїм працівникам мінімальну заробітну плату. Саме тому зараз у нас не вистачає учителів та медиків у сільських місцевостях, а 75-80 відсотків працівників будівельних спеціальностей у Києві – випускники нашого рідного Національного університету водного господарства та природокористування. Інше проблемне питання – роботодавці вимагають працівників із досвідом роботи. Тому некваліфікованих, на думку директора Рівненського обласного центру зайнятості, першим місцем роботи мала б забезпечити держава.

Марина ДАНИЛЮК

Рівне
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору