Рівне:

Створення та просування сайтів

Чернівцях міліціонери затримали трьох юнаків за вимагання боргу, що виріс з нічого

Чернівецька область 23-гру, 2010, 10:299 Lobanovskiy 961
Працівники управління карного розшуку спільно з працівниками СБУ 21 грудня провели операцію з затримання трьох чернівчан, віком 18 та 19 років, які впродовж липня-грудня поточного року займались вимаганням грошей у 18-річного місцевого жителя.
Потерпілий у травні місяці познайомився з одним із майбутніх вимагачів і кілька разів пригостив його у барі, таким чином показавши, що він не з бідної родини і в нього постійно є гроші, адже батьки у нього працюють приватними підприємцями, та й сам він частенько допомагає батькові по роботі.
Зі свого боку майбутні злочинці запросили свого нового знайомого на відпочинок сказавши, що якщо в нього зараз немає грошей, то мовляв нічого страшного, вони заплатять і потерпілий з цим погодився. А вже наступного ранку юнакові зателефонували вимагачі та повідомили, що він окрім основного боргу винен їм ще й відсотки, усього на суму 500 гривень, і якщо він їх сьогодні не поверне то за кожен наступний день відсотки з суми будуть зростати. У потерпілого не було коштів на той момент, а відсотки тим часом росли. Всього, на момент затримання, він був винен своїм «друзям» 40 тисяч гривень. Злочинці тим часом, постійно на нього тиснули, як психологічно, так і фізично, зокрема постійно телефонували з погрозами, а також вивозили за межі міста де застосовували у відношенні до нього фізичне насильство.
Упродовж трьох місяців потерпілий мовчав і віддав вимагачам 16 тисяч гривень, а коли зрозумів, що їх надмірні апетити не вгамовуються, звернувся до міліції. Усіх трьох підозрюваних працівники міліції затримали коли потерпілий передавав їм чергову частину «боргу», п’ять тисяч гривень. Затримані раніше проблем із законом не мали, більше того, один із них із досить заможної родини, ще двоє студенти юридичного вузу. Зараз вони перевіряються на причетність до інших аналогічних злочинів, а за цим фактом порушено кримінальну справу за статтею 189 Кримінального кодексу України – вимагання, санкції якої передбачають покарання до 12 років позбавлення волі.


СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору