Рівне:

Створення та просування сайтів

Опора оприлюднила звіт щодо зовнішнього тестування

Останні новини 24-кві, 2008, 11:179 prov 1 614
22 квітня 96 спостерігачів, що пройшли навчання та відібрані з понад 180 бажаючих спостерігали за процесом тестування з української мови та літератури на Рівненщині. Загалом у Рівненській області було 47 пунктів тестування. ОПОРА забезпечила процес моніторингу на кожному ПТ. Згідно копій протоколів, що ми отримали від спостерігачів з кожного пункту тестування в області, офіційно спостерігали за процесом лише представники ОПОРИ.
Явка учасників тестування в області склала 91%. З 14211 зареєстрованих на пункт тестування з’явилось 12966 учасників.
В області не було виявлено порушень, які б могли стати підставою для скасування результатів тестування.
Порушення, на які вказували спостерігачі, відразу виправлялися персоналом ПТ. І персонал ПТ і працівники ЛЦОЯО та УЦОЯО сприяли оперативному усуненні порушень та прозорості процесу ЗНО. Згідно аналізу звітів та протоколів, що були передані громадськими спостерігачами маємо такі результати в Рівненській області:
- дотримання процедури ЗНО у ПТ – проблеми виникали лише з супроводженням учасників тестування у рекреаціях та відсутністю контролю за учасниками, які достроково закінчили роботу (не дотримано у 38 % та 42 % відповідно);
- дотримання учасниками правил проходження тестування – фактично зразкова ситуація. Був лише один випадок, що стосувався наявності мобільного телефону учасника в час тестування (телефон та особисті речі мають бути залишені у спеціально відведеному місці);
- організаційні умови - практично усі спостерігачі зазначали низьку температуру (середня оцінка 5 за 10 бальною шкалою) на пунктах тестування, а одна з аудиторій мала недостатній рівень освітлення.
- робота працівників ПТ – всі працівники отримали від 8 до 10 балів, за 10 бальною шкалою. Однак інструктаж для ГС у чверті випадків (25%) не проводився, хоча дана процедура передбачена положенням та технологічною картою.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору