Рівне:

Створення та просування сайтів

На Провідну неділю транспорту повинно вистачити

Газета СВ 24-кві, 2008, 10:509 prov 1 396
— Проблем з доставленням людей до кладовищ на Провідну неділю виникнути не повинно, – говорить пан Василь. Майже усі мешканці міста в цей день вирушають на кладовище Нове. Наше управління розробило нові маршрути, і переважна більшість транспорту з кожного району 4 травня вирушить саме на кладовище. Нормально люди добиралися і у минулих роках, але тоді вони їздили з пересадками на Теат-ральній площі, зараз же забезпечили їм прямі маршрути. Також маємо велике прохання до власників приватних автомобілів не перешкоджати у цей день руху маршруток, і не забивати вулиці, які йдуть на кладовище. В минулому році нам вдалося доставити людей на могили рідних, й забрати їх назад до сімнадцятої години, після чого весь транспорт роз’їхався, і працював уже за звичними маршрутами. Основний наплив людей очікується з десятої по тринадцяту годину, але, як я уже зазначив, транспорту вистачить на усіх.
Етнографи розповідають: українці вірять, що після Великодня Господь відпускає душі померлих на землю, а через тиждень вони повертаються на той світ. Кажуть, коли у Провідну неділю падає дощ, то котрась із душ плаче, що Господь не відпустив її до рідних за земні гріхи.
По-різному „спілкуються” з померлими в Україні. Скажімо, на Поліссі біля могил ставлять столи і лавки. І на Провідну неділю приходять всією родиною, накривають стіл і справляють поминальний обід.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору