Рівне:

Створення та просування сайтів

У Росії вручили премію Повний абзац

Зіркова алея 24-бер, 2011, 14:459 Lobanovskiy 2 127
У Росії присудили щорічну літературну антипремію Повний абзац, яка вручається за найгіршу книгу року.
Лауреатом антипремії став роман Квітковий хрест письменниці Олени Колядіної, що минулого року отримав Російського Букера.
Роман журналістки з Череповця Олени Колядіної Квітковий хрест, написаний стилізованою мовою із вживанням нецензурних слів допетрівської Русі, був вперше опублікований у журналі Вологодська література. Перемога твору на Російському Букері викликала обурення літературознавців і критиків, які звинуватили журі у непрофесіоналізмі.
У номінації Найгірший переклад антипремію отримав роман ірландської письменниці Сесілії Ахерн Чарівний щоденник в перекладі Людмили Володарської.
Найгіршу редактуру присудили романові американської письменниці Еріки Йонг Як врятувати своє життя. Абзац за найгіршу коректуру дістався культурологічній книзі американського журналіста Девіда Фрідмана Пеніс. Історія злетів і падінь.
Спеціальна антипремія Почесна безграмота була присуджена міністру освіти і науки РФ Андрієві Фурсенку за реформу освіти, в результаті якої російська мова та література стануть необов'язковими предметами в школі.
Антипремія Повний абзац була заснована 2001 року газетою Книжковий огляд і Генеральною дирекцією Міжнародних книжкових виставок і ярмарків за видання, які, на думку організаторів заходу, не відповідають вимогам сучасного книговидання щодо перекладу, редактури й коректури.
Нагадаємо, що в лютому 2011 року американський інтернет-журнал Salon назвав володарів премії за найкращий опис сексу в літературі.
За матерiалами РИА Новости
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору