Рівне:

Створення та просування сайтів

Очисні споруди Рівненщини перевірили столичні фахівці

Рівненська область 04-кві, 2011, 11:329 Lobanovskiy 3 173
Таке завдання вони отримали від Президента України Віктора Януковича. Потому на робочій нараді в облдержадміністрації проаналізували стан централізованого водовідведення та очисних споруд восьми західних регіонів. Головував на ній перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Юрій Хіврич. Серед учасників – радник Президента України Валерій Пустовойтенко, голова облдержадміністрації Василь Берташ, його заступник Володимир Новак, а також заступники голів Івано-Франківської, Вінницької, Житомирської, Львівської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької облдержадміністрацій.
Це вже третя регіональна нарада, зазначив Валерій Пустовойтенко. Порушені проблеми в усіх однакові – мережі зношені, а тарифи неокупні. Тому варто орієнтуватися на пошук інвестора, який би профінансував модернізацію. Втім із збитковими послугами це неможливо.
Водночас Василь Берташ зауважив, що потрібно працювати над зменшенням собівартості послуг. А це реально після впровадження енергоощадних технологій. Якщо профінансувати модернізацію насосних станцій, то можна в декілька разів зекономити витрати комунальників, а відтак і населення.
Юрій Хіврич резюмував, що за наслідками регіональних нарад буде подано пропозиції до загальнодержавної програми. В ній визначать об’єкти, що потребують першочергового фінансування. На його переконання, міські очисні споруди, які працюють майже півстоліття без серйозних реконструкцій, теж необхідно переоснастити. Це дозволить комунальникам зменшити енергоспоживання.

Про це Провінційці повідомили Рівненській обласній державній адміністрації.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору