Рівне:

Створення та просування сайтів

МИКОЛА, «ПРОВЕСІНЬ», БАЯН… І ГРАН-ПРІ

Таке життя 07-кві, 2011, 15:369 Lobanovskiy 2 433
Із давніх-давен людина тягнулася до прекрасного, відчувала кожен звук, кожен подих природи. Не дивно, що музика завжди надихала, чарувала, тішила серце і душу.

У цьому нещодавно переконалися жителі Бокійми – напередодні XVI Всеукраїнського конкурсу-фестивалю «Провесінь» у Кіровограді їх скупав у вирі українських народних мелодій односельчанин Микола Шеремета: на суд своїх земляків обдарований музикант представив конкурсну програму. До речі, бокіймівського віртуоза у концерті підтримав його товариш Андрій Назарук, який також готувався до виступу в Кіровограді.
В актовій залі місцевої десятирічки слухачі карбували на струнах власних душ кожен звук, кожен акорд, який видавав «на-гора» 19-річний Микола. У його руках баян – джерело високого мистецтва, піднебесного польоту душевних мрій, які на крилах мелодій рясно осяювалися людською вдячністю.
Стежину до творчих висот Микола Шеремета почав торувати у Демидівській школі естетичного виховання, благословлявся педагогічним хистом наставниці Людмили Федорової. Саме вона відкрила юному обдаруванню неповторний світ музики, до якого він почав долучати і власне творче «Я». Саме Людмила вкраплювала у творчі ніші свого учня власну мистецьку енергію, а вдячний вихованець всотував її освітянські високодуховні настанови, доповнював власним світосприйманням і множив усе на титанічну працелюбність. Відтак не забарилися перші успіхи, перемоги, нагороди, а сходження до вершин музичного Олімпу вдячний учень щиро розділяє із наставницею.
Нині Микола шліфує виконавську майстерність у Рівненському музичному училищі під мудрим керівництвом викладача Віталія Сторожука, він також готується до вступу у консерваторію. Не секрет, що своєму сходженню до мистецьких обріїв Микола також завдячує батькам Валерію та матусі Марії, які підтримували, втішали і щиро раділи за успіхи сина…
Очевидно передконкурсна розминка під час концерту у рідному селі додала музикантові снаги і впевненості, бо з Кіровограда із XVI Всеукраїнського фестивалю конкурсу виконавців на народних інструментах «Провесінь» у номінації «Баян» Микола Шеремета повернувся володарем Гран-Прі. Відтак радість від цього успіху з ним розділяють родина, педагоги, друзі та всі земляки і щиро бажають йому подальших творчих звершень. До речі, два роки тому на фестивалі «Провесінь» Микола був третім. Відтак за два роки додав у майстерності, тож авторитетному журі залишилося хіба що засвідчити цей творчий поступ присудженням Гран-Прі…

Марина ДЗЯТКО,
учениця Бокіймівської
ЗОШ І-ІІІ ступенів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору