Рівне:

Створення та просування сайтів

Дванадцята «Провесінь» зібрала близько двохсот учасників

Газета СВ 15-травня, 2008, 10:249 prov 1 503
Голова журі, лауреат премії імені Лесі Українки, знаний в краї письменник і літератор Євген Шморгун передав привітання від Рівненської обласної організації «Просвіта» імені Тараса Шевченка та від обласної організації Національної спілки письменників України. «Творча майстерність учасників з роками зростає,приємно бачити нові обличчя,і усмішки дітей, яких вже знаєш», — говорить заступник директора Березнівської школи № 2, засновник конкурсу Ігор Стахнюк. Також він розповів, що перед початком заходу мав телефонну розмову зі спонсорами : начальником обласного управління у справах сім’ї та молоді Рівненської облдержадміністрації — Михайлом Волинцем та його заступником – Віталієм Ліпським, передавши від них привітання. За допомогою цих людей щороку в світ виходить тиражований альманах переможців та кращих учасників фестивалю «Провесінь».
Дипломи учасників фестивалю дістались усім конкурсанатам. У середній групі найкрасномовнішою в області виявилася Наталія Вовчок із села Соснове Березнівського району, у молодшій, на жаль, першого місця присуджено не було.
«У старшій групі найбільше потрясла нас глибокодумністю своїх творів Ірина Лазутчик», — говорить Надія Ярмолюк, а Євген Шморгун поспішає вручити їй диплом І степеня. Лариса Лісова, член журі, директор обласної бібліотеки для дітей, вручає цінні подарунки.
Березнівська райдержадміністрація та районна рада, зокрема начальник відділу культури Березнівської райдержадміністрації Микола Семенович визначили кращих, на свою думку, і вручили їм відзнаки.
А тим часом Євген Шморгун розціловує цьогорічну переможницю конкурсу, володарку гран-прі, березнівчанку – п’ятикласницю Ганну Марцинюк. «Вона вдуге змогла підтвердити цей титул», — говорить Надія Ярмолюк. Дівчина не тільки пише чудові вірші,має власні збірнички, а ще й супроводжує їх читання аранжуванням під бандуру.
У співаній поезії перемогу здобуває березнівчанка Марина Коротчук, із власною піснею «Україно моя!».
Можливо через декілька років фестиваль зможе стати дитячим обличчям України, а я скажу: добре, що в цей час існують такі хороші речі, адже вони замінюють дітям недостатність спілкування, навчають їх. І замість того, щоб займатись шкідливими звичками, діти пишуть і творять для рідної землі, для рідної мами і татуся, бабусі, для всього свого славного роду.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору